Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Hrvatska judašica pružila dobar otpor svjetskoj i olimpijskoj prvakinji, ali na koncu biva poražena

Ana Viktorija Puljiz
FOTO: Hrvatski judo savez (arhivska fotografija)

U katarskoj Dohi je jučer započelo Svjetsko prvenstvo u judu, a Hrvatska je prvog predstavnika, točnije predstavnicu, imala danas. U kategoriji do 52 kilograma nastupila je Ana Viktorija Puljiz.

Gori ždrijeb Puljiz jednostavno nije mogla izvući jer ju je u prvom nastupu očekivala borba protiv aktualne olimpijske i svjetske prvakinje, Ute Abe iz Japana. Naša judašica je dala svoj maksimum, ali protiv Japanke nije mogla.

„Evo završio je moj nastup na mojem prvom Svjetskom prvenstvu. Moja borba je bila Uta Abe, vjerojatno favorit broj jedan. Zadovoljna sam kako sam se osjećala, zadovoljna sam kako sam ušla u borbu. Žao mi je što sam propustila priliku jer stvarno sam se dobro osjećala i znam da joj mogu konkurirati. Još uvijek sam u tom nekom povratku u natjecateljski judo nakon povrede, ali mogu reći da sam stvarno zadovoljna svojim nastupom. Napravila sam greške koje su me koštale borbe, ali idemo dalje i nastavljamo skupljati bodove za Olimpijske igre. – kazala je Puljiz.

Komentar na borbu u kategoriji do 52 kilograma, dao je i glavni trener ženskih reprezentacija Dragan Crnov.

„Najgori mogući ždrijeb koji smo mogli dobiti, aktualna olimpijska i svjetska prvakinja. Svi koji su gledali borbu vidjeli su da je Vikica radila odlično, bez respekta i dala je sve od sebe. Nikako mi nije jasno da napad od Ane Viktorije nakon pola minute borbe gdje je bacila siguran wazari nije dosuđen. Nakon toga je napravila dvije greškice koje je Uta Abe iskoristila i pobijedila. Ovo mi je odličan pokazatelj da Viki može raditi doslovno s najboljima na svijetu i da se već vraća u formu prije ozljede. Uvjeren sam da je ovo pravi put za Olimpijsku medalju u Parizu 2024.“ – dodao je za kraj Crnov.

Abe Uta je upisala četiri pobjede te će se od 18:00 po lokalnom vremenu boriti za još naslov svjetske prvakinje, a u finalu ju čeka Uzbekistanka Diyora Keldiyorova. U slučaju pobjede bit će joj to treća uzastopna titula svjetske prvakinje.

Sutra na tatami izlazi Tihea Topolovec iz Judo kluba “Solin” koja se bori u kategoriji do 57kg, a u prvoj rundi ju čeka dvoboj protiv Mariane Esteves iz Gvineje.

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Najbolja hrvatska judašica, Barbara Matić, osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Dohi u kategoriji do 70 kilograma. Ovo je...

Borilački sportovi

Najbolja hrvatska judašica, Barbara Matić, borit će se za broncu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Dohi u kategoriji do 70 kilograma. Hrvatica...

Borilački sportovi

Četvrti je dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu u judu koje se održava u katarskoj Dohi iza nas, a danas su u kategoriji do 63...

Borilački sportovi

Europska kadetska prvakinja iz 2017. godine, osvajačica srebrnih medalja s kadetskog i juniorskog EP-a godinu kasnije, zlatna s mlađeseniorskog Eura 2021., a od danas...