Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Hrvatsko čudo od djeteta: Upravo osvojila Europski kup u judu, a igra i za rukometnu reprezentaciju!

Nika Markulin
Foto: Tino MARIĆ (HJS)

Nika Markulin je ime koje treba zapamtiti kada je riječ o hrvatskom sportu. Naime, radi se o mladoj multitalentiranoj sportašici rođenoj 21. travnja 2006. godine, koja se na reprezentativnoj razini natječe u čak dva sporta! Ona je kadetska reprezentativka u rukometu te nastupa za rukometni klub Lokomotiva, kao i reprezentativka u judu, gdje se natječe za judo klub Jaska.

Upravo je u ovom potonjem sportu večeras došla do fantastičnog uspjeha, osvojivši Europski kup u kategoriji do 63 kilograma. U finalu je slavila protiv Leonie Bayr iz Austrije, a osim te pobjede u finalu, Nika je danas bila bolja od još čak pet natjecateljica i sasvim zasluženo došla do ovog velikog uspjeha, posebice jer Europski kup ujedno slovi i za najjači turnir na svijetu.

Osjećaj je neopisiv, prvi put sam u finalu na Europskom kupu i odmah zlato! Mislim da sam se odlično borila, ušla sam u svaku borbu 100%! Uz judo se bavim još i rukometom u Lokomotivi. Nemam još nekih specifičnih planova za budućnost, ali što god da odaberem nadam se da će biti ispravna odluka. 

Nika Markulin za Judo.hr

Obično mlade sportašice u njezinoj dobi odaberu samo jedan sport kojem se žele u potpunosti posvetiti, no Nika nije obična sportašica. Ona je odlučila ostati ustrajna u oba, a rezultati su zaista vrijedni divljenja. Bit će i više nego zanimljivo pratiti nastavak karijere ove izuzetno talentirane sportašice, u kojem god to sportu bilo!

Foto: Tino MARIĆ (HJS)

Svakako ne izostavimo i da je na spomenutom Europskom kupu u istoj kategoriji kao Nika, broncu osvojila i naša Jana Cvjetko iz judo kluba Black Belt. Uz djevojke, zlatom se okitio i Marko Božić iz judo kluba Solin, u kategoriji do 90 kilograma.

Foto: Tino MARIĆ (HJS)

Sve u svemu, može se reći da je ovo bila jedna predivna večer za hrvatski judo!

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Hrvatska judašica Barbara Matić osvojila je srebrnu medalju na Grand Slamu u uzbekistanskom Tashkentu u kategoriji do 70 kilograma. Barbara, trenutno vodeća judašica svoje kategorije na...

Rukomet

Dan nakon što smo se prisjetili jedne od najvećih hrvatskih rukometnih pobjeda ikad, utakmice u kojoj su, tada nama svima još uvijek poprilično nepoznati...

Sport

Što uistinu naši olimpijci nose oko vrata?