Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Plivanje

Hrvatsko čudo od djeteta osvojilo zlato na Svjetskom prvenstvu u plivanju!

Juniorsko SP u plivanju 2022.

Foto: Screenshot

Mlada Stubičanka, sjajna 15-godišnja plivačica Jana Pavalić, noćas je u peruanskoj prijestolnici, Limi, osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u disciplini 50 m leptir! Rezultatom 26.38 s srušila je državni rekord i još jednom pokorila konkurenciju. Drugoplasirana Brazilka, Beatriz Bezerra, zakasnila je 29 stotinki, dok je trećeplasirana Slovakinja, Lillian Slušna, došla do rezultata koji je za čak 66 stotinki sporiji od onog naše Jane Pavalić. 

Iako se po svojoj dobi još neko vrijeme može zadržati u juniorskoj konkurenciji, Jana je dosad porušila brojne rekorde među velikim djevojkama, seniorkama. Tako je sa samo 15 godina već vlasnica hrvatskog rekorda na 50 i 100 m dupin te 50 i 100 m slobodno. Dakle, kao što vidimo, izuzetno je raznovrsna. Valja napomenuti kako je prošle godine nastupila i na Svjetskom seniorskom prvenstvu u UAE gdje je s 14 godina bila najmlađa sudionica, od ukupno 1.100 plivačica i plivača. 

Uz fenomenalan rezultat sjajne Stubičanke, do medalje je stigao i europski doprvak, Jere Hribar, član splitskog Grdelina. Jere je u disciplini 50 m slobodno osvojio brončanu medalju. Bravo Jana i Jere! 

Rezultati 

50 m leptir (juniorke)1. Jana Pavalić (Hrv) 26.38, 2. Beatriz Bezerra (Bra) +0.29, 3. Lillian Slušna (Svk) +0.66 

50 m slobodno (juniori) – 1. Diogo Ribeiro (Por) 21.92, 2. Nikolas Antoniou (Cip) +0.59, 3. Jere Hribar (Hrv) +0.63

Ostavi komentar

Sport

Pitaju se mnogi: „Kako ih jedna mala Hrvatska toliko proizvodi?“. Najveće promotore „Lijepe naše“ u svijetu. Pođite gdje god u svijet s reprezentativnim dresom...