Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Rukomet

IHF mijenja pravila već idućega ljeta?

Foto: montaža / HR Rukomet

Već neko vrijeme slušamo rukometne pratitelje kako negoduju oko nekih pravila ovog sporta. Otkad se pravilo „sedam na šest“ pojavilo, izazvalo je buru polemika koliko je, uistinu, korisno rukometnoj igri. Možda ovo pravilo ubrzo ode u povijest. Naime, Svjetska rukometna organizacija razmišlja o promjeni nekoliko pravila, a te promjene mogle bi stupiti na snagu već od iduće sezone. Radi se o pasivnoj igri, pogotku loptom u vratarevu glavu te spomenutoj igri sedam na šest.

Smanjenje dodavanja u pasivnoj igri sa šest na četiri

Dobro je poznato kako je, nakon početka pasivne igre, dopušteno maksimalnih šest dodavanja prije oduzimanja lopte, no IHF razmišlja o smanjenju broja dodavanja sa šest na četiri kako bi se ubrzale posljednje sekunde napada. Također, ako bi napadač pucao, a obrambeni igrač blokirao, no lopta se vrati ekipi koja napada, to bi se brojalo kao jedno dodavanje. Sve u svrhu da se timovi ne upuštaju u pasivnu igru.

Dvije minute isključenja za napucavanje vratara u glavu

Do sada se napucavanje vratara u glavu kažnjavalo izravnim crvenim kartonom zbog opasne igre, ali ubuduće bi se takva nepažnja trebala sankcionirati dvominutnim isključenjem bez obzira s kojega dijela terena je upućen udarac. Izuzetak bi mogao biti udarac upućen dok je napadač bio pod prekršajem. Tada bi se igraču progledalo kroz prste.

Izvođenje brzog centra duboko sa svoje polovice

I naposljetku, dolazimo do famozne igre sedam na šest. Posljednjih godina gledali smo pogotke upućene u praznu mrežu zbog navedene igre te nemogućnosti bržeg vraćanja vratara na gol. Da bi igra sedam na šest postala još riskantnija, IHF planira uvesti pravilo koje bi dopustilo momčadima započeti novi napad ne na centru, nego čak i 4,5 metara od samog centra, što bi dodatno otežalo vratarev povratak na svoj gol.

Top internet kladionice

1
100%
TOTAL SCORE

500kn bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

2
100%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

3
100%
TOTAL SCORE

1000kn paket dobrodošlice

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

4
100%
TOTAL SCORE

100% bonus do 5000kn

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

5
95%
TOTAL SCORE

Do 500kn dobrodošlice na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Sjedinjene Američke Države 31. su sudionik nadolazećeg Svjetskog rukometnog prvenstva koje će se u siječnju iduće godine održati u Egiptu. Takvu je vijest objavio...

Rukomet

Međunarodna rukometna federacija(IHF) i Radna grupa za razvoj pravila(GRDWG) konstantno rade na načinima kako bi poboljšali rukometnu igru te je ujedno učinili atraktivnijom na...