Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Rukomet

Ipak nije završio priču s reprezentacijom: ‘Ako bude trebalo, spreman sam igrati za Hrvatsku!’

Foto: Screenshot

Poznato je da krilni igrači u rukometu najdulje opstaju, gledajući sve rukometne pozicije. Nije pravilo, no točno je ako bismo generalizirali. Pravo je pitanje koliko još može veliki Manuel Štrlek, budući da je zakoračio u 34. godinu, a igra kao mladić. U posljednjih nekoliko utakmica Lige prvaka bio je jedan od predvodnika svog Veszprema u pobjedama nad PSG-om i Kielceom. Njegova je momčad nadomak četvrtfinala elitnog europskog natjecanja. U srijedu im ne bi trebao biti problem obraniti ogromnih +8 s gostovanja u Skopju protiv Vardara. Ako sačuvaju veliku prednost, na posljednjoj stepenici pred Final fourom čeka ih skandinavski dream team, Aalborg.

Štrleka već neko vrijeme nema u hrvatskoj reprezentaciji te je, stoga, taj njegov izostanak zabrinuo dio hrvatske rukometne javnosti. Je li Hrvoje Horvat prekrižio ime Manuela Štrleka iz nekog razloga? Manuel je u razgovoru za Sportske novosti istaknuo kako nije u njegovoj moći hoće li ga izbornik zvati, ali i da nema nesuglasica između njih:

Pričali smo prije Eura izbornik Horvat i ja, rekao mi je da ima drugačiju viziju. Ja sam tad imao problema s koljenom, radio terapiju, nisam bio u najboljem stanju. Čuli smo se poslije Eura kad mi je rekao da je s Mandićem i Jelinićem u drugom smjeru zamislio nastavak, da ostajem na širem popisu i to je to. Nema repova.

Naglašava svoju želju:

Ne znam što bih rekao. Ja nisam rekao da ne želim, nikad neću reći da ne mogu, pa ako bude trebalo spreman sam igrati za Hrvatsku. Euro? Bio je čudan, ne može su tu ništa pametno reći. Nemoguće je ocijeniti. Lijepo je da su se neki koji nisu bili u fokusu pokazali.

Sigurni smo da Štrlek može itekako pomoći u ovom olimpijskom ciklusu…

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Na današnji dan

Hrvatska je rukometna reprezentacija na Olimpijske igre 1996. godine došla kao druga reprezentacija svijeta i peta reprezentacija Europe. Do tih je mjesta došla u...

Rukomet

Iako je 2013. godine osvojio nagradu za najboljeg rukometaša na svijetu od strane IHF-a, Domagoj Duvnjak dugo je godina bio podosta osporavan među pratiteljima...