Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Automoto

Ipak, ništa od Marquezovog povratka nadolazećeg vikenda

Hoćemo li šesterostrukog svjetskog prvaka, uopće, vidjeti na stazi do kraja sezone?

Foto: Pixabay

Navijači i obožavatelji najboljeg MotoGP vozača i već sada jednog od najvećih, Marca Marqueza, morat će se strpjeti još malo da vide svog miljenika na stazi. Najavljivalo se ranije kako bi se mogao vratiti na VN Europe u Valenciji koja je na rasporedu narednoga vikenda, no povratak će se vrlo vjerojatno prolongirati na drugu utrku u Valenciji koja će se održati 15. studenog. Podsjetimo, Marquez je doživio tešku ozljedu ruke još na otvaranju sezone 19. srpnja u Jerezu te njegov oporavak traje od tada.

Oštećena titanska pločica prouzročila daljnje probleme

Nakon ozljede operativnim mu je zahvatom ugrađena titanska pločica koja mu se oštetila nakon samo dva tjedna te je došlo do potrebe za novom operacijom. Prošloga mjeseca španjolskim medijima kružila je priča kako se višestrukom svjetskom prvaku sprema i treća operacija jer oporavak ne ide prema planu, ali iz Honde su takve natpise opovrgnuli. Na mjesto ozlijeđenog Španjolca u Hondu uskočio je 30-godišnji Nijemac, Stefan Bradl, kojemu će sljedeća utrka u Valenciji biti okrugla 100. u karijeri MotoGP vozača.

„Ja ću završiti sezonu“

Upravo je Bradl podignuo prašinu svojom izjavom otprije desetak dana da neće biti ništa od Marquezovog povratka: „Izgleda da ću ja završiti sezonu. Primijetio sam to nedavno. Ne znam mogu li to reći službeno, no činjenica je. Marc se mora koncentrirati na to da će sve biti u redu. Smatram kako nije potrebno da riskira mnogo toga mogućim povratkom.“ Kasnije je Nijemac izjavio kako je to bilo samo njegovo mišljenje bez službene objave Honde o Marquezovoj ovosezonskoj budućnosti.

Ozljeda koja bi nekima prekinula karijeru, no ne i Marcu

Sada je momčad Honde objavila kako se svjetski prvak još neće vratiti na svoj motor, no ne isključuju opciju da se to dogodi već za tjedan i pol na drugoj utrci u Valenciji. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li moći sjećanja na tešku ozljedu ostaviti po strani te se potpuno koncentrirati na nove pobjede, jednom kad se vrati. Nekima bi takve povrede mogle prekinuti karijeru, no ne i Marcu, koji će iduće godine u lov na sedmu titulu svjetskog prvaka u kraljevskoj klasi, MotoGP-u.

Pad Marca Marqueza u Jerezu

Ostavi komentar

Automoto

Nakon četvrt stoljeća uspješnog natjecanja u svim moto-klasama

Automoto

Krenula je nova, 71. sezona "oktanskog cirkusa"

Automoto

Sezona broj 72 samo što nije počela