Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sport

Je li vrijeme za prvu medalju? Pogledajte kad nastupaju Filip i Samuel

Foto: Screenshot / Montaža: hrsport.hr

Nadolazeću noć od 3:15 sati popratite nastupe naših najboljih skijaša u olimpijskom veleslalomu. Zasada Hrvatska još uvijek nema medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, a post bi mogao doći kraju. Velike nade ulažemo u Filipa Zubčića, osvajača srebrne svjetske medalje u paralelnom veleslalomu prošle godine u Cortini. Filip je dobio startni broj 3, a prije njega krenut će Henrik Kristoffersen (1) i Luca de Aliprandini (2). Odmah nakon Zubčića na stazu se spušta glavni favorit za zlato i najbolji skijaš svijeta ove sezone, Marco Odermatt.

Filip je više puta izjavio kako bi mu svjetsko zlato više značilo od olimpijskog, no time ne umanjuje značaj olimpijskih utrka. U razgovoru sa Sportske novosti izjavio je sljedeće:

Ne mogu baš reći da mi je svjetska medalja najbitnija, ali nju sam kao klinac najviše želio. Olimpijske igre su svake četiri godine, nisu svaka dva tjedna, naravno da je ogromna stvar osvojiti olimpijsku medalju, ali meni je nekako titula svjetskog prvaka bila uvijek najzvučnija. O ukusima se ne raspravlja. Ali hoću ih sve skupiti, sve kaj se da u životu.

Uz Filipa, na startu će se pojaviti i Samuel Kolega, sa startnim brojem 49. Dakle, još jednom, prva vožnja na rasporedu je u 3:15, dok je drugi lauf zakazan za 6:45 sati. Prijenos je na HRT-u 2, a ako prespavate potencijalnu hrvatsku olimpijsku medalju, nemojte se sutra kajati…

Ostavi komentar

Skijanje

Mladi Braathen ima 32 boda više od iskusnijeg sunarodnjaka, a sada je još bliži svom prvom Globusu u karijeri

Skijanje

Tada su se na završnicu u švedski Are plasirali Janica Kostelić (sve discipline), Ana Jelušić (slalom), Nika Fleiss (slalom) i Ivica Kostelić (slalom)

Skijanje

Razloga za zadovoljstvo itekako imamo, budući da ćemo uz Rodeša, još dvojicu Hrvata gledati u drugoj vožnji