Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Klađenje

Kako igrati sistemski listić? (objašnjenje i 5 činjenica)

Ako ste zainteresirani za objašnjenje sistemskog sustava klađenja, pročitajte ovaj vodič do kraja

sistemski listić
Foto: Pixabay

Ako uživate u izazovu i fleksibilnosti akumulirane oklade, ali s manje rizika, sistemski listić mogao bi biti za Vas. To je zato što sistemska oklada dijeli mnoge karakteristike s akumuliranom okladom, ali s naprednijim opcijama. Također ne moraju sva predviđanja oklada u sistemu biti točna kako biste unovčili dobitak. Međutim, sistemski listić mnogi smatraju naprednijim i stoga prikladnim samo za iskusnije kladioničare. Ima veze sa složenim sustavima klađenja koje mnogi pružatelji usluga sportskog klađenja postavljaju, posebno za svoje mogućnosti klađenja u tom sustavu.

Ako ste zainteresirani za objašnjenje sistemskog sustava klađenja, pročitajte ovaj vodič do kraja. Dajemo vam sve detalje, prednosti i nedostatke, kao i savjete i scenarije primjera sistemskih oklada kako biste mogli najbolje iskoristiti svoj sistemski listić.

sistemski listić
Foto: Pixabay

Činjenice o sistemskom klađenju

 1. Daje vam mnogo više kombinacija nego što mogu akumulirane oklade
 2. Još uvijek možete pobijediti i zaraditi čak i ako jedna ili više oklada u Vašem sustavu ne uspije
 3. Manje riskantno od akumuliranih oklada
 4. Dostupni su različiti sustavi klađenja
 5. Većina vrhunskih kladionica nudi opcije sistemskog klađenja.

Objašnjenje sistemskoga klađenja

U osnovi, sistemsku okladu možete smatrati naprednijom i raznovrsnijom od akumulirane. Njezine osnovne značajke i struktura vrlo su slične onima kod akumulirane oklade, ali s dodatnim značajkama koje ju mogu učiniti idealnijom opcijom za ozbiljne sportske kladioničare. Drugi način gledanja na sistemski listić je skup nekoliko akumuliranih oklada u jednom. U tom kontekstu, često ćete pronaći stranice za klađenje, kao i druge kladioničare, koji će davati savjete na temu sistemskih oklada. Postoje stotine sustava klađenja i sami možete odlučiti kako će Vaš sustav izgledati na temelju toga:

 • koliko ste spremni riskirati na svoj sistemski listić
 • koliko događaja želite uključiti u svoju okladu.

Neke od popularnijih sistemskih oklada s kojima ćete se sigurno susresti u online kladionicama bit će “dva od tri” sistemski listić, također poznata kao sistemska oklada 2/3, i “tri od pet”, 3/5. Sistemske oklade osmišljene su tako da uključuju širok raspon sportskih događaja, dajući Vam maksimum iz Vašega sportskoga klađenja. Dok vam dvije gore navedene opcije daju ideju o tome kako je sistemski listić strukturiran, postoji mnogo više mogućnosti. Ovisno o klađenju u sustavu koje odaberete, kladit ćete se na najmanje tri događaja.

Sljedeći primjeri će Vam dati bolju ideju o tome kako oklade funkcioniraju unutar sistemskoga klađenja:

 • 2 od 3 (vrsta sistemske oklade) -> 3 (ukupan broj oklada)
 • 2 od 4 -> 6
 • 3 od 4 -> 4
 • 2 od 5 -> 10
 • 3 od 5 -> 10
 • 4 od 5 -> 5
 • 2 od 7 -> 21
 • 3 od 7 -> 35

Svaki od brojeva u lijevom stupcu ima određeno značenje. Prvi broj predstavlja broj tipova koje treba pogoditi, dok drugi broj označava koliko tipova treba napraviti. U desnom stupcu su prikazani ukupni brojevi oklada, odnosno maksimalni broj oklada koje možete pogoditi. Primjerice, imate 3 mogućnosti pogoditi sistem 2/3 – prva mogućnost je pogađanje tipova 1 i 2, druga mogućnost je pogađanje tipova 1 i 3, a treća mogućnost je pogađanje tipova 2 i 3. Općenito govoreći, većina online kladionica ponudit će do 9 tipova u danom sistemu. Sistemske oklade po prirodi mogu postati izuzetno složene, zbog čega se obično preporučuju samo iskusnim igračima.

Foto: Pixabay

Sljedeći primjer iz stvarnog svijeta pokazuje nešto manje složenu okladu sustava 2/3, temeljenu na tri događaja u nekom sportskom natjecanju: Recimo da se kladite na tri momčadi koje će pobijediti: momčad A, momčad B i momčad C. Koeficijenti na momčadi su iduće:

 • momčad A – 2.0
 • momčad B – 2.1
 • momčad C – 1.9

Vaš sistemski listić izgledat će ovako u kladionici:

 • oklada 1: pobjeda tima A (2.0) i pobjeda tima B (2.1)
 • oklada 2: pobjeda tima A (2.0) i pobjeda tima C (1.9)
 • oklada 3: pobjeda tima B (2.1) i pobjeda tima C (1.9)

Dakle, sada pretpostavimo da tim A i tim B pobjeđuju, a tim C je odigrao neriješeno.

Na kraju ćete dobiti sljedeće:

 • oklada 1: pobjeda tima A (2.0) i pobjeda tima B (2.1) = dobitno
 • oklada 2: pobjeda tima A (2.0) i pobjeda tima C (1.9) = gubitno
 • oklada 3: pobjeda tima B (2.1) i pobjeda tima C (1.9) = gubitno

Da ste stavili ulog od 10 € na svaki dio Vaše sistemske oklade, ukupni ulog bi iznosio 30 €. U gornjem scenariju, Vaš dobitak iznosio bi 42 € (10 € x 2,0 x 2,1), s ukupnom dobiti od 10 € (42 € – 30 € = 10 €). Kako bi objašnjenje bilo lakše za razumjeti, u obzir nismo uzimali porez i manipulativni trošak koji je prisutan u hrvatskim kladionicama prilikom izračunavanja novčanog dobitka.

Često postavljena pitanja na temu sistemskoga klađenja

Mogu li koristiti sistemsko klađenje kao početnik?

Budući da je sistemsko klađenje daleko kompliciranije od ostalih vrsta sportskih klađenja, obično se preporučuju iskusnijim igračima. Ako tek počinjete, dobra je ideja da prvo počnete s nekim lakšim sustavom kao što je dvostruka ili trostruka oklada.

Mogu li koristiti sistemsko klađenje ako se kladim putem interneta?

Da, možete. Neke hrvatske kladionice imaju izvrsne mobilne platforme za klađenje koje nude velik izbor opcija klađenja, uključujući sistemske oklade, a među boljima je Favbet kladionica.

Nisam spreman za sistemsko klađenje. Što još slično mogu napraviti?

Ako Vam sistemska oklada zvuči primamljivo, ali još niste sasvim spremni za nju, možete se pripremiti na nju tako da prvo stavite akumulirane oklade. Sistemske oklade slične su akumuliranim okladama i izgrađene su na istom principu kombiniranja oklada.

Za kraj

Sistemske oklade odlična su opcija dostupna u sportskim kladionicama. Međutim, preporučujemo da prvo vježbate s jednostavnijim okladama prije nego što prihvatite složenost sistemske oklade. Za iskusne igrače, sistemske oklade nude prednosti akumulirane oklade s manjim rizikom, budući da ne morate pobijediti na svim događajima da biste ostvarili dobit.

Najbolje online kladionice

95%
TOTAL SCORE

700€ bonus na prvu uplatu, 30€ risk-free bet

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

90%
TOTAL SCORE

Bonusi od 50%, 100% i 200% na prve tri uplate

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

85%
TOTAL SCORE

100 EUR bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

85%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

Ostavi komentar

Klađenje

Jedan od glavnih kriterija prilikom odabira kladionice u kojoj igrati i kojoj ukazati povjerenje svakako su metode uplate i isplate koje ta online kladionica...

Tenis

Borna Ćorić sutra od 16:00 sati istrčat će na teren La Caja Magice protiv miljenika domaće publike, Carlosa Alcaraza, u prvome polufinalnome meču

Nogomet

Svoj prolazak dalje sa svojim klubovima osigurali su Mateo Kovačić, Josip Stanišić, Ante Rebić i Petar Musa. Modrić je jako blizu...

Borilački sportovi

Poprilično je izvjesno da je idući Jonesov suparnik Stipe Miočić kojega u UFC-u nismo gledali gotovo dvije godine