Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Lena Stojković osvojila zlatnu medalju na Europskim igrama

Lena Stojković taekwondo
FOTO: Hrvatski taekwondo savez

Drugu medalju za Hrvatsku na Europskim igrama u poljskom Krakowu donijela je taekwondašica Lena Stojković, aktualna dvostruka uzastopna svjetska i europska prvakinja. Ona je u kategoriji do 46 kilograma osvojila zlatno odličje nakon četiri dominantne predstave.

Članica Taekwondo kluba Marjan je postavljena za prvu nositeljicu turnira te je u prvoj rundi uvjerljivo svladala Mađaricu Hannu Csaki s 2-0 u setovima. U prvom setu je bila bolja s 10:0, a u drugom s 14:6.

Nakon toga je u četvrtfinalnoj borbi s 2-0 u rundama pobijedila Britanku Phoenix Faith Hayley Goodman. U prvoj rundi smo vidjeli samo dva udarca nogom u tijelo pa ju je Lena dobila s 4:1. Drugu rundu je Britanka bolje otvorila pa je povela s čak 5:0, no onda naša predstavnica u posljednjih 35 sekundi dolazi do preokreta te ju dobija s 10:6.

U polufinalu je za protivnicu imala Kyriaki Kouttouki s Cipra, a nju je također svladala s 2-0. Predstavnica Cipra je bolje otvorila borbu te je povela s 3:0 nakon udarca nogom u glavu, međutim uslijedio je niz odličnih Leninih poteza kojim je prvu rundu osvojila s 11:3.

Druga runda je bila zanimljiva sve do rezultata od 2:2, no onda je Stojković s 10 uzastopnih poena preuzela inicijativu i u konačnici ga dobila sa 17:7.

21-godišnja Talijanka Sofia Zampetti je bila njezina finalna protivnica, a Lena je već u prvoj rundi pokazala koliko je bolja taekwondašica pa ju je dobila s čak 17:4, a u jednom trenutku je bilo i 17:0. Druga runda je bila nešto izjednačenija, no Stojković je konstantno bila u vodstvu te je u konačnici i nju dobila s 14:10.

Hrvatska je tako danas povećala ukupan broj zlatnih medalja s Europskih igara s 3 na 5, a svih 5 su osvojili sportaši u borilačkim sportovima!

Sva zlata hrvatskih sportaša u povijesti Europskih igara:

  • Maša Martinović (Europske igre Baku 2015., karate – preko 68 kilograma)
  • Ivan Kvesić (Europske igre Minsk 2019., karate – do 84 kilograma)
  • Lucija Babić (Europske igre Minsk 2019., sambo – do 68 kilograma)
  • Anđelo Kvesić (Europske igre Krakow 2023., karate – preko 84 kilograma)
  • Lena Stojković (Europske igre Krakow 2023., taekwondo – do 46 kilograma)

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Završen je prvi dan Europskog kadetskog prvenstva u Taekwondou koje se održava u Beogradu. Hrvatska reprezentacija je danas nastupila sa šest natjecatelja, a najuspješniji...

Borilački sportovi

Posljednjeg dana natjecanja na taekwondo Grand Prixu u kineskom Taijuanu, hrvatski predstavnik Ivan Šapina osvojio je medalju. Šapina je u kategoriji preko 80 kilograma...

Olimpijski sportovi

Posljednjeg dana natjecanja na Europskim igrama, Hrvatska je osvojila svoju 13. medalju. Za to se pobrinula hrvatska reprezentacija u trapu koja je osvojila zlatnu...

Borilački sportovi

Najbolji hrvatski amaterski boksač, Gabrijel Veočić, osvojio je srebrnu medalju na Europskim igrama u Krakowu. Nakon četiri uzastopne pobjede, 22-godišnjeg Brođanina je u finalu...