Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Matea Jelić brončana na Svjetskom prvenstvu

Matea Jelić taekwondo
FOTO: Screenshot / YouTube

Zlatna hrvatska olimpijka, Matea Jelić, osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u taekwondou koje se održava u Bakuu čime je došla do svoje prve medalje sa SP-a te ukupno 27. za Hrvatsku u povijesti natjecanja.

Jelić je u napetom polufinalu kategorije do 73 kilograma poražena s 2-0 u rundama protiv Britanke Rebecce McGowan (5:7, 8:9) te se morala zadovoljiti broncom. Mateina bronca je ukupno 27. medalja za Hrvatsku u povijesti ovog natjecanja. U bogatoj karijeri, Jelić ima zlato s Olimpijskih igara, zlato i broncu s Europskih prvenstava, dva zlata s Mediteranskih igara i sada broncu sa Svjetskih prvenstava.

Ona je kao nositeljica u prvom kolu bila slobodna, dok je u drugom kolu, u vrlo izjednačenoj borbi svladala predstavnicu Turske Sude Yaren Uzunçavdar s 2-1 u rundama. Borba je bila toliko izjednačena da u odlučujućoj trećoj rundi nismo vidjeli niti jedan poen, a Matea je slavila sudačkim preglašavanjem.

U osmini finala je imala najteži mogući izazov jer se borila protiv braniteljice naslova svjetske prvakinje Nadice Božanić. Kninjanka je fantastičnom predstavom svladala Srpkinju s 2-0 u rundama (11:0, 6:4) te je izborila četvrtfinale.

U borbi u kojoj je pobjeda označavala osiguranje medalje, Jelić je s 2-0 u rundama bila bolja od Egipćanke Maisoun Farouk (4:0, 7:3). Tom pobjedom je stigla do svoje prve medalje sa Svjetskih prvenstava u karijeri.

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Kakav je podvig postigla naša reprezentacija govori podatak da na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Bakuu niti jedna država si nije priskrbila više odličja!

Borilački sportovi

Nakon što je u jutarnjem programu izborio plasman u polufinale i tako osigurao šestu medalju za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u taekwondou, Paško Božić...

Borilački sportovi

Posljednjeg dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u taekwondou koje se ovog tjedna održavalo u Bakuu, Hrvatska je osvojila novu medalju. Donio ju je Splićanin...

Borilački sportovi

Nakon što smo nešto ranije izvijestili o plasmanu Marka Golubića u polufinale Svjetskog prvenstva u taekwondou u kategoriji do 74 kilograma, član Taekwondo kluba...