Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tenis

Mektić i Pavić uspješno započeli obranu titule u Ženevi

Mektić / Pavić

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić, pobjedom su započeli obranu naslova na ATP turniru u Ženevi. Oni su danas u prvom kolu sa 7:6 6:3 svladali britansku kombinaciju koju sačinjavaju Julian Cash i Henry Patten.

Iako Britanci većinom nastupaju samo po Challengerima, danas su predstavljali tvrd orah našim tenisačima. Tijekom prvih 8 gemova nijedan par nije došao do prilike za oduzimanje servisa, sve dok, kod rezultata 4:4, Mektić i Pavić nisu imali 3 break lopte. Nažalost, Britanci ih spašavaju pa se pobjednik prvog seta u konačnici odlučivao u tiebreaku.

Hrvatski zlatni olimpijci su prvi došli do mini-breaka za 1:0, no samo nakratko jer Britanci dolaze do rezultata od 2:2. Još su jednom razmijenili mini-breakove prije nego što su naši tenisači došli do ključnog poena kod rezultata 4:4 pa na kraju s 3 uzastopno osvojena poena dolaze do prvog seta.

U drugom setu su ponovno oba para krenula suvereno osvajavši svoje servis gemove sve do rezultata od 3:2 za Mektića i Pavića kada njih dvojica dolaze do tri break lopte i upravo tu posljednju iskorištavaju i dolaze do vodstva od 4:2.

Pri rezultatu 5:2 je hrvatski dvojac imao priliku okončati meč jer su imali dvije break i meč lopte, no to ne iskorištavaju, ali susret završavaju u svom servis gemu bez izgubljenog poena za konačnih 7:6 6:3.

Jako su dobro danas servirali Nikola i Mate pa su imali 67% ubačaja prvog servisa te 83% osvojenih poena nakon ubačaja. Također su imali 9 as servisa, a posebno dominantni su bili u drugom setu u kojem su izgubili svega 4 poena na servisu.

U drugom kolu ih očekuje dvoboj protiv boljih iz ogleda između francuske kombinacije sastavljene od Arthura Cazauxa i Benoita Pairea koji su dobili pozivnicu organizatora te francusko-talijanske kombinacije koju čine Fabrice Martin i Simone Bolelli.

Podsjećamo, prošle godine su naši tenisači ovdje osvojili titulu finalnim trijumfom protiv Španjolca Pabla Andujara i Nizozemca Matwe Middelkoopa.

Ostavi komentar

Tenis

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić su poraženi u prvom kolu Roland Garrosa u konkurenciji parova nakon što su od njih bolji bili...

Tenis

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić su poraženi u drugom kolu ATP turnira u Ženevi rezultatom 6-4 6-3 od talijansko-francuske kombinacije sastavljene od...

Tenis

Hrvatski tenisač Nino Serdarušić je danas po prvi put nakon studenog 2021. godine zaigrao na turniru ATP razine te je u prvom kolu ATP...

Tenis

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić su u Rim došli kao dvostruki uzastopni osvajači turnira, no u ovom trenutku su kilometrima udaljeni od...