Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Automoto

Nadareni 11-godišnjak predstavlja Hrvatsku na Svjetskom karting prvenstvu u Bahreinu

Hrvatski predstavnik na najprestižnijem svjetskom karting natjecanju je Vito Ćoza, nadareni mladi vozač kluba ANVI racing Grobnik iz Čavli

Foto: Epepe

Na Rotax MAX Challenge Grand Finalu u Bahreinu – Svjetskom karting prvenstvu, među 400 vozača iz 60 zemalja svijeta nastupit će i jedan hrvatski vozač, 11-godišnji Vito Ćoza, član kluba ANVI racing Grobnik iz Čavli.

Ovaj izuzetni mladi sportaš, karting karijeru je započeo još kao 6-godišnjak i već je prve godine osvojio međunarodni Intrepid driver program Cup u klasi Baby kart. Sljedećih sezona bilježio je značajne rezultate u mnogim međunarodnim utrkama te je kao sportaš grada Opatije, i posljednjih godina kao sportaš općine Čavle, primio brojna priznanja.

Ove godine na skoro svim utrkama prvenstva Centralno Europske zone, od Italije i Slovenije, preko Austrije, Hrvatske i Srbije, Vito je stajao na pobjedničkom postolju. To mu je donijelo titulu prvaka FIA Centralno Europske zone i pozivnicu za sudjelovanje u finalu Svjetskog prvenstva u Bahreinu. Na utrci na legendarnom Le Mansu, koju je koristio kao pripremu za finale, ostvario je zapaženo sedmo mjesto, što je izvrstan rezultat u iznimno jakoj konkurenciji.

Svjetsko prvenstvo, odnosno Rotax Max Challenge Grand Finals, serija je utrka kartinga u vlasništvu i organizaciji BRP-Powertraina i njegovih distributera diljem svijeta. Natjecanje se odvija na klupskoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, a kruna svega je veliko završno finale krajem godine.

Izvor: Epepe

Koliko je ovo natjecanje značajno govori i činjenica kako su u Rotax karting kupovima u mladim danima nastupala i najveća svjetska automobilistička imena, poput proslavljenih vozača Formule 1: Jensona Buttona, Kimija Räikkönena i Maxa Verstappena.

Ovogodišnje Rotax Max Challenge Grand Finale održat će se na stazi Bahrain International Karting Circuit u Sakhiru gdje će vozačke vještine u osam kategorija odmjeriti najbolji vozači svijeta.

Naš Vito Ćoza se natječe u Micro Max kategoriji, a samo sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu predstavlja ogroman uspjeh za mladog grobničkog asa i njegov klub koji ističe:

Dat ću sve od sebe da u Bahreinu ostvarim što bolji rezultat i pokažem što znam. No, već samim time što idem na Svjetsko prvenstvo i predstavljam Hrvatsku ostvarenje je najljepših snova.

S obzirom na to da je Vito do sada uvijek dokazivao da može i da zna, sigurni smo da će to pokazati i na svjetskoj sceni. (PR)

Foto: Epepe
Ostavi komentar