Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Vaterpolo

Najava velikog finala Eura: ‘Četiri godine sanjali smo san u kojem će Hrvatska zaigrati finale u Splitu!’

EP u vaterpolu 2022. (Split)

Foto: Screenshot

U svakom slučaju, utakmica generacije je pred “Barakudama”. Istina, ova generacija nije dugo na okupu, rekli bismo od prošle godine kada su mnogi bivši “senatori” napustili reprezentaciju, no nitko od igrača Ivice Tucka u karijeri nije igrao utakmicu kakva ih očekuje navečer. Ne mislimo na veličinu događaja, jer su, podsjećamo, finale Svjetskog prvenstva 2017. igrali (i osvojili zlato!) Marko Bijač, Loren Fatović i kapetan Ivan Krapić. Ovdje uzimamo u obzir atmosferu i pažnju koju “Barakude” privlače posljednjih tjedan i pol u čitavoj Hrvatskoj.

Na službenim stranicama Hrvatskog vaterpolskog saveza emotivno i nadahnuto su najavili večerašnje finale, prisjećajući se trenutka kada je Hrvatska prije četiri godine dobila domaćinstvo ovog Europskog prvenstva:

Kada smo prije nepune četiri godine dobili organizaciju 35. Europskog vaterpolskog prvenstva, za Split 2022. smo ‘programirali’ zlato. Hrvatsko dakako, čije drugo. Dakako, sport poznaje pojmove poput programiranja, planiranja, ali stopostotnog jamstva uspjeha i pobjede baš u nekom zamišljenom trenutku nema. Pobjeda, uspjeh ovise o mnoštvu nepredvidljivih čimbenika. Na neke imamo mogućnost utjecaja, na neke baš i ne. Jedno, međutim, ne možete nikome oduzeti, zabraniti. Snove. I tako smo četiri godine sanjali dan u kojem će u finalu Europskog prvenstva u Splitu 2022. zaigrati Hrvatska!

U najavi su spomenuli i sjajan podatak koji govori kako su samo Hrvatska, Italija i Španjolska na oba velika natjecanja ovog ljeta (SP u Mađarskoj i EP u Hrvatskoj) ušli u dva polufinala, što je još jedan dokaz kako hrvatski reprezentativni vaterpolo nije nimalo pao. I dalje smo u vrhu. Nadamo se za navečer – na samom europskom vrhu!


Finale Europskog prvenstva 2022. (Split)

HRVATSKA – Mađarska (20:30 h)

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Sport

Još se nisu slegli dojmovi nakon povijesnog zlata, kojeg je Hrvatska osvojila na Europskom prvenstvu, koje se igralo u Splitu. Pali su Mađari, s...

Vaterpolo

Najbolji vratar Europskog prvenstva 2022. u Splitu