Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Najbolja hrvatska judašica osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Dohi

Barbara Matić
Victor Joly / Shutterstock.com

Najbolja hrvatska judašica, Barbara Matić, osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Dohi u kategoriji do 70 kilograma. Ovo je za trenutno vodeću judašicu svijeta u toj kategoriji treća uzastopna medalja sa Svjetskih prvenstava nakon što je prethodno osvojila dvije zlatne medalje.

Splićanka je u ogledu za broncu svladala Venecuelanku Elvismar Rodriguez waza-arijem u 7. minuti borbe. To joj je ujedno bila prva pobjeda u trećoj međusobnoj borbi protiv Rodriguez.

Prije borbe za broncu, Hrvatica je danas redom bila bolja od Aleksandre Samardžić iz BiH, Nizozemke Kim Polling, Britanke Katie-Jemminu Yeats Brown, ali ju je na korak od trećeg uzastopnog finala, waza-arijem 11 sekundi prije kraja borbe zaustavila Japanka Saki Niizoe koja se na koncu okitila zlatom. Prethodno je Barbari, pregledom snimke, poništen waza-ari.

“Sada sam stvarno sretna i zadovoljna, bila sam tužna malo nakon polufinala. I jesam u biti. Tri svjetska prvenstva, tri medalje. Nije zlato ovog puta, ali budući da sam prije mjesec dana samo još imala ozljedu koljena, te sam prije dva tjedna tek počela “raditi” judo, odnosno trenirati normalno, onda… Prezadovoljna sam i ponosna ovime. Uz sve, mislim da je kategorija do 70 kg i zaista najteža zato jer je konkurencija najžešća. Ima djevojaka, prvih 15-20 na rang-ljestvici gdje svaka svaku može pobijediti u svakom trenutku. Drago mi je da sam i na Grand Slamovima, pa tako i na svjetskim prvenstvima dokazala da pripadam tom vrhu.“ – kazala je Matić.

judo.hr

U današnji dan je ušla s omjerom od 0-6 protiv Nizozemke Kim Polling…

– He, he, rekla bi da mi je to bila prekretnica. Druga borba ovdje, znala sam da ako to izgubim, gotova sam s natjecanjem. Bila sam čak i dosta opuštena u odnosu na činjenicu koliki mi je to ipak bio pritisak. Mislim da sam sada konačno pronašla način borbe s njom i da će od sada pobjede biti na mojoj strani.

judo.hr

Druga naša predstavnica, Lara Cvjetko, je u istoj kategoriji nakon pobjede protiv Yu-Jung Liao iz Kineskog Taipeha, u trećem kolu izgubila baš od spomenute Elvismar Rodriguez.

Prije današnje bronce, Matić je na Svjetskim prvenstvima osvojila zlato 2021. godine kada je bila bolja od Yoko Ono iz Japana te 2022. godine kada je u svehrvatskom finalu svladala Laru Cvjetko.

Barbarin put do bronce:

  • 1. kolo (slobodna)
  • 2. kolo (pobjeda protiv Aleksandre Samardžić iz Bosne i Hercegovine)
  • 3. kolo (pobjeda protiv Kim Polling iz Nizozemske)
  • četvrtfinale (pobjeda protiv Katie-Jemime Yeats-Brown iz Velike Britanije)
  • polufinale (poraz od Saki Niizoe iz Japana)
  • borba za broncu (pobjeda protiv Elvismar Rodriguez iz Venecuele)

Dosadašnje medalje Hrvatske na Svjetskim prvenstvima u judu:

  1. Barbara Matić – zlato (Svjetsko prvenstvo 2021., do 70 kilograma)
  2. Barbara Matić – zlato (Svjetsko prvenstvo 2022., do 70 kilograma)
  3. Lara Cvjetko – srebro (Svjetsko prvenstvo 2022., do 70 kilograma)
  4. Barbara Matić – bronca (Svjetsko prvenstvo 2023., do 70 kilograma)
Ostavi komentar

Borilački sportovi

Barbara je broncu osigurala u repasažu protiv borkinje iz Venezuele, Elvismar Rodriguez

Borilački sportovi

Najbolja hrvatska judašica, Barbara Matić, borit će se za broncu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Dohi u kategoriji do 70 kilograma. Hrvatica...

Borilački sportovi

Četvrti je dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu u judu koje se održava u katarskoj Dohi iza nas, a danas su u kategoriji do 63...

Borilački sportovi

U katarskoj Dohi je jučer započelo Svjetsko prvenstvo u judu, a Hrvatska je prvog predstavnika, točnije predstavnicu, imala danas. U kategoriji do 52 kilograma...