Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Esport

Najbolje sportske igre za PC, PS5 i mobitele (Top 10)

Sportske igre
Foto: Unsplash

Ako ste ljubitelji sporta, lako je moguće da uživate i igrajući sportske igre na računalu, konzoli ili mobitelu. One danas dolaze u raznim oblicima, a definitivno se među njima može pronaći ponešto za svakoga. Kao i općenito u svijetu sporta, tako i među najpopularnijim sportskim igrama uglavnom prednjači nogomet. Međutim, puno je još sjajnih sportskih naslova na koje vrijedi obratiti pozornost, a sve smo njih objedinili na ovom popisu 10 najboljih sportskih igara koje bismo preporučili svim ljubiteljima sporta.

Neki od serijala s popisa izlaze svake godine u novoj i naprednijoj verziji, ali u tom slučaju se nećemo bazirati na godinu, već na kompletnu franšizu te sportske igre. Sada krenimo s našim popisom bez previše duljenja!

1. FIFA

Sportske igre - FIFA

FIFA je jedna od najigranijih igara na svijetu općenito, a ne bi trebalo čuditi zašto. S obzirom na to da je nogomet najgledaniji sport na svijetu, a FIFA već jedan dugi niz godina na poprilično zabavan i zanimljiv način prezentira taj sport ljubiteljima video igara, apsolutni je broj 1 na svim popisima sportskih igara na svijetu.

Nudi neke zaista jedinstvene i zabavne značajke, među kojima je i ona u kojoj igrači mogu slagati svoj Ultimate Team te se natjecati protiv drugih igrača iz svih dijelova svijeta. Svako novo izdanje ove igre obori rekord onog prošlog i to je trend koji vjerojatno neće stati tako skoro.

2. NBA 2K

Sportske igre - NBA 2K

NBA je najjača i ujedno najatraktivnija košarkaška liga na svijetu. Iako smo nekoć znali samo za NBA video igre koje je kreirala tvrtka EA Sports, sada je u tom polju apsolutni vladar 2K Games. Iako se nostalgično možemo prisjetiti kako su nekoć NBA igre izgledale, NBA 2K danas je jedna sasvim nova razina.

Predivna grafika, mnoštvo poteza i načina za postići poene te različite opcije i načini igranja i više su nego dovoljni da smjestimo ovu igru na naš popis koji čine najbolje sportske igre danas.

3. Rocket League

Sportske igre - Rocket League

Rocket League je jedna izuzetno zabavna igra koja objedinjuje nogomet i automobilističke utrke. Dakle, u njoj postoje maleni automobili koji igraju nogomet jedni protiv drugih. Preciznijeg objašnjenja zapravo nema. Ti automobili mogu izvoditi različite vratolomije, a sve s jednim krajnjim ciljem – postići zgoditak i svladati protivnika.

Također, sjajno je što u ovoj igri igrači mogu postati sve bolji te usavršiti nove načine igre i vještine koje su potrebne kako bi nadjačali protivnike.

4. Football Manager

Sportske igre - Football Manager

Dominaciju nogometnih igara na ovom popisu koji čine sportske igre nastavit ćemo s Football Managerom. Jedna zaista ikonska igra koja je uspješno predvidjela ogroman broj velikih svjetskih talenata svojim ocjenama koje daje svakom igraču. U Football Manageru se stavljate u poziciju trenera/menadžera nogometnog kuba po vašoj želji, a zatim pokušavate ostvariti što je moguće bolje rezultate za njegovim kormilom.

Može se reći kako ovaj naslov neće nikada izaći iz mode, a jednom kada ga krenete igrati, shvatit ćete kako zapravo brzo vrijeme može prolaziti.

5. MotoGP

MotoGP

Uz MotoGP, svi će ljubitelji utrka na dva kotača doći na svoje. Igra je to koja svake godine svojim ljubiteljima pruža nove i unaprjeđene staze te grafiku koja je zaista prekrasna već na prvi pogled. Također, u svakoj novoj inačici ovog popularnog naslova pojavi se i poneki novi način igranja koji donese jednu novu i zabavnu dimenziju igranja za svakoga.

6. F1

F1

Popis koji čine najbolje sportske igre nastavljamo uz još jednu trkačku igru, a to je F1, odnosno Formula 1. Slično kao i kod MotoGP igre, F1 također iz godine u godinu postaje sve bolji i kvalitetniji, a s time će se složiti svi igrači. S obzirom na to koliko ljudi voli ovaj najpopularniji trkački sport na svijetu, ne bi trebalo čuditi zašto F1 ima velik broj ljubitelja i u svijetu video igara.

7. Tony Hawk’s Pro Skater

Tony Hawk’s Pro Skater

Tony Hawk’s Pro Skater je igra u kojoj su mnogi od nas uživali kao djeca. Sada to možemo opet jer je došao remake tog popularnog naslova, odnosno njegova prva dva dijela. U njemu je znatno poboljšana grafika i mehanika, a poboljšane su i sve kvalitete originalne igre koja je nekoć bila broj 1 svim ljubiteljima sportskih igara, gdje god se nalazili.

Iako možda neki neće ovaj naslov poput nas uvrstiti u sportske igre, on to definitivno jest, posebice zbog natjecateljskog duha kojeg će probuditi u svojim igračima.

8. Out Of The Park Baseball

Out Of The Park Baseball

Iako u našim krajevima nema previše ljubitelja bejzbola, igra Out Of The Park Baseball mogla bi ih u to pretvoriti. Igra je to koja je slična Football Manageru, ali namijenjena poznavateljima bejzbola koji su spremni upustiti se u veliku avanturu vođenja neke od najboljih ekipa iz MLB lige. S obzirom da je ovu igru, kao i Football Manager, kreirala tvrtka Sports Interactive, igrači mogu znati što točno očekivati od nje.

9. Madden NFL

Madden NFL

Često podcijenjen sport u našim krajevima, američki nogomet zna itekako biti zabavan. Madden NFL je igra koja je najbolji mogući dokaz tome, a svoje će igrače pobliže upoznati s ovim sportom i svim njegovim pravilima. Iako se tako možda ne čini, jednom kada zaigrate ovu igru, bit će teško stati, a uz to ćete postati i pravi poznavaoci taktike i timova koji se natječu u popularnom NFL-u.

10. Golf With Your Friends

Golf With Your Friends

Golf With Your Friends je igra u kojoj možete raditi upravo to što stoji u njezinom naslovu – igrati golf sa svojim prijateljima. U ovoj igri može sudjelovati maksimalno 11 prijatelja koji se natječu na zabavnim i šarolikim terenima za golf. Uz to, u njoj postoje različite dodatne značajke kojima možete “zasmetati” svojim protivnicima i tako sebi znatno povećati šanse za pobjedom.

Zaključak – najbolje sportske igre

Kao što je slučaj s gledanjem i igranjem sporta, tako će svatko imati i svoj jedinstveni ukus kada su u pitanju sportske igre. To je jedan žanr koji vole mnogi, a bolje nego ikoji drugi pruža priliku za nadmetanjem protiv ostalih igrača.

Postoji još jedan zaista velik broj šarolikih sportskih igara u kojima možete uživati svakodnevno, ali ovo su vjerojatno najpopularniji i najbolji naslovi danas. Nadamo se da ste među njima pronašli nešto što je vama privlačno i u čemu ćete uživati igrajući!

Ostavi komentar

Esport

Postoji sport i postoji esport. Postoje sportaši koji svoje treninge održavaju na travnjaku i postoje sportaši koji svoje treninge održavaju u vlastitoj sobi. Isto...

Esport

Klađenje je zadnjih godina postalo vrlo popularna aktivnost među punoljetnim osobama, a kako bi kladionice bile konkurentne na tržištu, u stalnoj su potrazi za...