Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Pikado

Nakon 7 godina vrhunski pikado ponovno u Šibensko-kninskoj županiji: Igra se na atraktivnoj lokaciji

Nije tajna da je pikado itekako živnuo ove godine u Šibensko-kninskoj županiji. Sve je više novih klubova i igrača te je stoga ova županija dobila organizaciju prvog državnog Mastersa još od 2015. godine. Održat će se na sjajnoj lokaciji, u Murteru, točnije u sportskoj dvorani OŠ Murterski škoji u subotu, 26. veljače. Riječ je o posljednjem, četvrtom turniru iz Masters serije na kojem će se igrači boriti za nastup na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske koje je na rasporedu 26. i 27. ožujka.

Na dosadašnja tri turnira veliku prednost stvorio je Ivica Cavrić koji vodi na rang listi prve kategorije. Njegovo bodovno stanje iznosi 386,0 bodova što je čak 109,5 bodova više od drugoplasiranog igrača, renomiranog i najpoznatijeg pikadista u Hrvatskoj, Borisa Krčmara. Malo iza njega je na trećoj poziciji Neven Rešetar (270,5). Slična situacija je i na ljestvici seniorki gdje čelnu poziciju uvjerljivo drži Marina Letica s 237,5 bodova. Druga je Natalija Šimac (140,5), dok je na trećemu mjestu Maja Tešija (117,5).

‘Savez ulaže maksimalan napor’

Predsjednik Pikado saveza Šibensko-kninske županije i veliki zaljubljenik u ovaj sport koji je prije dvije godine s još trojicom prijatelja osmislio online turnir na svjetskoj razini, Ivan Močić, poziva sve zainteresirane na druženje u Murteru:

Pozivamo pikadistice i pikadiste iz cijele Hrvatske da dođu u Murter jer znamo da mnogi natjecatelji cijene i vjeruju u gostoprimstvo Pikado saveza Šibensko-kninske županije. Savez kao suorganizator turnira ulaže maksimalni napor kako bi osigurao najbolje moguće uvjete za pikadiste u Murteru.

Kao što je već spomenuto, nadolazeći Masters bit će izuzetno važan za plasman na Pojedinačno prvenstvo Hrvatske krajem ožujka. Izravan plasman izborit će po 20 prvoplasiranih u svakoj od tri muške kategorije, odnosno deset prvoplasiranih u konkurenciji pikadistica. Oni koji ne budu uspjeli u Murteru osigurati prolaz na PH, posljednju priliku imat će 26. ožujka kada su na rasporedu dodatne kvalifikacije. Oni koji žele nastupiti u tim kvalifikacijama, moraju imati barem jedan nastup na nekom od Mastersa.

Za ostale informacije (satnica, smještaj, covid protokol, liječničke potvrde) kliknite na ovu poveznicu.

Ostavi komentar

Pikado

Europsko prvenstvo u elektroničkom pikadu 2022.