Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Ništa od Usyka! IBF odlučio da se Hrgović ne bori za titulu, a evo s kim bi Filip mogao u ring

Filip Hrgović je i službeno ostao bez borbe s Usykom, ali evo s kim bi Hrgović mogao u ring.

FOTO: Screenshot/ Instagram

Nažalost, ona poslovica ‘tresla se brda rodio se miš’ se obistinila. Hrvatski teškaš, Filip Hrgović se trebao, kako je bilo najavljivano, boriti za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. IBF ga je u studenome proglasio obveznim izazivačem za pojaseve koje drži Oleksandr Usyk, no danas su objavili suprotnu vijest koja će razočarati Hrgovića.

Naime, IBF je službeno dao zeleno svijetlo Usyku za borbu protiv Tysona Furyja. Oslobodili su Ukrajinca od borbe s Hrgovićem te mu utabali put do meča u kojem je, osim bogate financijske zarade, ujedinjenje svih titula.

No, Hrgoviću nisu potonule sve lađe. Iako se ne bori s Usykom, na tržištu je jako puno boraca koji bi željeli izboriti napad na titulu. Meč s našim boksačem je sjajna prečica za to, a imena s kojim bi se Filip mogao boriti lede krv u žilama.

No krenimo, Anthony Joshua se nameće kao prvi izbor i vjerojatno boksač kojeg bi Hrga najprije prihvatio. Zašto? Pa iz vrlo jednostavnog razloga. Prvenstveno iz financijske dobiti, jer unatoč tome što je Joshua u nizu od dva poraza, on je i dalje veliko ime i njegova popularnost se može mjeriti s onom koju ima Tyson Fury. S druge strane, Joshui treba neki ‘lakši’ meč, a pošto, ruku na srce, Filip nije imao priliku boriti se protiv najboljih na svijetu, taj meč bi Joshui bio itekako zanimljiv.

Andy Ruiz je još jedno ime koje je zanimljivo. Boksač koji je bivši svjetski prvak traži svoju priliku za svjetlo pod suncem, a pošto su Usyk i Fury nedostupni, Hrgović bi se činio kao dobar odabir. Naravno, Ruiz je u kombinacijama za meč s Deontayom Wilderom, ali u boksu se nikad ne zna.

I posljednje ime bi bio Joe Joyce, on je u sličnoj situaciji kao i Hrgović. Jednostavno, pati zbog premalo borbi najboljih boksača. Možda bi bilo logično da se Filip i Joyce bore pa da pobjednik tog meča bude izazivač Furyju ili Joshui.

Ono što je sigurno je to Hrgović ne smije čekati da mu prilika dođe sama od sebe nego da u ringu izbori svoju šansu, to je najbolji način za doći do samog vrha.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Borilački sportovi

Hrgović brusi formu u SAD-u s borcem kojeg je Cro Cop dva puta pobijedio.

Borilački sportovi

Tyson Fury se nakon pobjede obračunao s Oleksandrom Usykom te usmeno dogovorio meč s njim.

Borilački sportovi

Ukoliko Oleksandr Usyk odbije borbu s Filipom Hrgovićem, u tome slučaju gubi IBF pojas, a Filipu se otvara nekoliko opcija za borbu se nekim...

Borilački sportovi

Prvi čovvjek boksa objavio je senzacionalnu vijest. Naime, objavio je da će sljedeći Usykov izazivač biti Filip Hrgović.