Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Esport

Odgovori na neka od najvažnijih pitanja oko klađenja na esport

Foto: Josh Berendes / Unsplash

Klađenje je zadnjih godina postalo vrlo popularna aktivnost među punoljetnim osobama, a kako bi kladionice bile konkurentne na tržištu, u stalnoj su potrazi za novim zanimljivim značajkama te sportskim događajima kojima bi proširili svoju ponudu. Vrlo vjerojatno najinovativnije rješenje za te nedaće došlo je u vidu klađenja na esport događaje.

Što su esport događaji?

Esport događaji obuhvaćaju sva kompetitivna natjecanja u nekoj od video igara, a takvih je danas uistinu mnogo. Često su to natjecanja za organizacije koje su kreirale svoje esport timove, a mogu se održavati u raznim igricama. Najpopularnije esport igrice danas su League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Dota 2 i druge. Neka od većih natjecanja u ovim igrama imaju višemilijunske nagradne fondove, a u sličnim brojkama se mjeri i broj gledatelja tih događaja.  Možemo reći kako je esport industrija tek u svojim počecima i kako bi u bliskoj budućnosti sve više mogla početi preuzimati scenu od klasičnih, tradicionalnih sportova na koje smo navikli.

Kako se kladiti na esport?

Klađenje na esport događaje ne razlikuje se niti po čemu od klasičnog klađenja na  sportove kao što su nogomet, košarka ili tenis. Naravno, jedino što je potrebno i što se zahtjeva od igrača kako bi zapravo mogao početi ostvarivati dobitke kladeći se na esport jest  da poznaje samu igricu koja je u pitanju. Ponuda kladionice na određeni događaj bit će prilagođena istome pa će tako neke od ponuda izgledati čudno i neće biti moguće znati što one predstavljaju ukoliko nismo upoznati s tom određenom igricom. 

Zašto se kladiti na esport?

Budući da je esport jedna  od najnovijih kategorija u svim kladionicama diljem svijeta, postoji nekoliko razloga zašto se kladiti upravo na nju. Vrlo vjerojatno najveći od njih je sama  činjenica da, iako ponudu za kladionicu slažu stručnjaci, oni još uvijek ipak nisu u potpunosti precizni s predviđanjem ishoda i granica  koje postaviti za esport. Stoga, netko tko je detaljno upoznat s  određenom igricom, timom ili natjecanjem može puno lakše doći do dobitka kladeći se na esport nego na neki drugi događaj ili sport. Uz to, puno će vještije prepoznati takozvani “value bet”, odnosno okladu koja iz nekog razloga ima puno veću vrijednost od drugih oklada.

Gdje se kladiti na esport?

Prije nego što odlučite napraviti račun u nekoj od kladionica, bitno je razmotriti njene značajke, a jedna od najvažnijih takvih je, naravno, da kladionica u svojoj ponudi ima događaje na koje želite igrati. Ako su ti događaji esport događaji,  moguće je da  u nekoj od kladionica  ne uspijete pronaći tu kategoriju. Naime, neke su je kladionice izbacile iz svoje ponude, dok postoje i one koje je još uvijek nisu niti uvrstile u svoju ponudu. 

Na što obratiti pozornost?

Ako se smatrate velikim poznavateljem nekih od esport natjecanja, pozornost svakako treba  obratiti na širinu ponude za određeni događaj. Ako kladionica svojim igračima ne nudi široku ponudu na jedan esport događaj, odnosno igrač nema mogućnost odigrati neku posebnu okladu osim one klasične koja pita koji će tim na kraju pobijediti, vrlo je  vjerojatno da ćete poželjeti igrati negdje drugdje. Više mogućnosti za odigrati znači i veći izbor za igrača što naposljetku vodi do lakšeg donošenja pravilnih  odluka i dobitaka.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Klađenje

Ako ste novi u svijetu klađenja, vjerojatno niste čuli za izraz “value betting” ili “value klađenje”. No, nemojte se uzrujavati oko toga jer ako...

Prognoze utakmica

Danas će se u SAD-u odigrati drugo kolo kvalifikacija za Indian Wells. U njemu će se u jednom od mečeva sastati Daria Saville i...

Prognoze utakmica

Danas će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u rukometu za žene svoje snage odmjeriti Hrvatska i Francuska. Ta utakmica počinje u 18 sati, a...

Prognoze utakmica

Danas će se u kvalifikacijama za žensko Europsko prvenstvo u rukometu susresti reprezentacije Rumunjske i Danske. Ta utakmica počinje u 17 sati i 5...