Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Klađenje

Oklade uživo – najbolji način za unovčiti osjećaj

Klađenje je hobi mnogih, a neki su toliko vješti da od te aktivnosti uspijevaju i živjeti, no za nešto takvo potrebno je posvetiti jako puno vremena. To vrijeme najviše odlazi na analize i projekcije različitih potencijalnih ishoda te kreiranje vjerojatnosti događaja. Iako i u profesionalnom klađenju udio u odabiru parova za igranje ima sami osjećaj kladitelja, često će razlozi zašto ih odigrati ležati u statističkim brojkama. Međutim, postoji još jedna vrsta uspješnih igrača, a to su oni koji znaju kako unovčiti svoj osjećaj. Upravo je za ovu drugu vrstu igrača kreirano klađenje uživo, odnosno klađenje kod kojeg je moguće uplatiti na neki potencijalni ishod dok je utakmica u tijeku.

Kvote se mijenjaju

Kladionice će postaviti kvote na određene potencijalne ishode čak danima prije nego što će utakmica zapravo početi. Te će se kvote mijenjati ovisno o tome koliko igrači uplaćuju na njih pa će tako kvota na koju je uplaćeno više novca početi padati i obratno. S klađenjem uživo situacija je drukčija jer kvota se mijenja puno lakše i brže. Nakon početka utakmice gotovo svaki će događaj utjecati na promjenu kvote pa čak i samo vrijeme utakmice. Primjerice, ako je nogometna utakmica ušla u drugo poluvrijeme i rezultat je trenutno izjednačen, kvota da će tim ishodom i završiti utakmica počet će ubrzano padati. Isto vrijedi i za sve druge ishode, a tu leži sjajna prilika da igrač odigra na neki različiti ishod pri vrlo visokoj kvoti. Kvote će se mijenjati i na sve druge ishode kao npr. zbroj golova, ovisno o tome u kojem smjeru se utakmica kreće.

Klađenje uz prijenos

Klađenje uživo najefikasnija je opcija kada igrač ima omogućen prijenos utakmice ili meča na koji se želi kladiti. Tada može uočiti svaki najsitniji detalj i nakon što vidi nešto što bi ga natjeralo da odigra na određeni ishod, na koncu i zaraditi na temelju tog osjećaja. Najisplativije su situacije u kojima ekipa koja nije favorit djeluje kao da bi mogla izgubiti te igrač uspješno predvidi taj ishod jer kvote mogu u takvim situacijama biti vrlo izdašne. Kao što smo u uvodu rekli, analiza je većinom ključ pogotka na kladionici, ali opcija klađenja uživo može tu analizu ili dodatno ojačati ili baciti u vodu te upozoriti igrača da možda ipak nije tako mudro odigrati na ishod koji je htio.

Individualni sportovi idealni za klađenje uživo

Prilikom klađenja uživo na neki od timskih sportova malo je teže predvidjeti ishod budući da se mora obratiti pažnja na sve igrače od kojih svaki može napraviti neki presudan potez koji bi odlučio utakmicu. Taj potez može biti ili dobar ili loš, a zbog njega jedna ekipa doći do pobjede. Međutim, u individualnim sportovima poput tenisa, gdje jedan igrač igra protiv drugog, lakše je uočiti koji bi od njih mogao pokleknuti ili koji bi trebao doći do pobjede te na temelju toga predvidjeti ishod. Također, ako je meč neizvjestan i oba igrača igraju sjajno, primjerice, na svom servisu, veliki zbroj gemova čini se kao odlična opcija dobre kvote koju se vrijedi odigrati. Takvih je mogućnosti zaista mnogo, a najbitnije je znati prepoznati situaciju koja bi se mogla desiti.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Prognoze utakmica

Danas Hrvatska igra protiv Japana u utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva u nogometu. Taj susret počinje u 16 sati, a prijenos će mu biti...

Nogomet

Eduardo Da Silva je na predivan način zaželio sreću 'Vatrenima' protiv Japana.

Nogomet

Pogledajte koliko će HNL klubovi zaraditi od sudjelovanja Hrvatske na SP.

Prognoze utakmica

Danas će svoju zadnju utakmicu prvog kruga odigrati Srbija i Švicarska. Ona počinje u 20 sati, a prijenos će joj se naći na HTV-u....