Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Atletika

OLIMPIJSKE IGRE: Parlov Koštro šesta najbrža Europljanka u maratonu!

Matea 21., Bojana 53.

Foto: Pixabay

Atletska natjecanja gotovo da su došla svome kraju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Još je jedino ostao muški maraton koji je na rasporedu sutra, a danas su dodijeljena odličja u ženskom skoku u vis, utrci na 10.000 m i štafeti 4 x 400 metara te muškom bacanju koplja, utrci na 1.500 metara i njihovoj štafeti 4 x 400 m. U tim disciplinama nismo imali svojih predstavnica / ka, no jesmo u ženskom maratonu u kojem nas je ugodno iznenadila Matea Parlov Koštro završivši iscrpljujuću utrku na sjajnom 21. mjestu (+ 5:58 m). Ispred nje smjestilo se samo pet Europljanki.

Matea je na ulasku u posljednje kilometre utrke koja se održala u Sapporu, umjesto Tokiju, imala i Top 20 plasman, no u finišu ju je prestigla natjecateljica iz Lesotha, Neheng Khatala. Ovo 21. mjesto najbolji je rezultat za hrvatski maraton u povijesti olimpijskih igara. Druga hrvatska predstavnica, Bojana Bjeljac osvojila je 53. mjesto s najboljim ovosezonskim rezultatom od 2:39:32. Lijepo je što su obje hrvatske maratonke stigle do cilja u izrazito teškim uvjetima.

Dvostruku pobjedu odnijele su Kenijke – zlato je uzela Peres Jepchirchir, a srebro Brigid Kosgei. Bronca je otišla u SAD, Molly Seidel.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Vaterpolo

Nakon 15 godina igranja za Barakude

Nogomet

Šibenik golovima Mine i Ćurića došao do pobjede u dalmatinskom derbiju na Šubićevcu,