Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Stolni tenis

Pakleno jak turnir u Zagrebu: Stižu svjetski prvak i najbolja igračica svijeta u stolnom tenisu!

Foto: Shutterstock.com

U Zagrebu su trenutno paklene vrućine, a prema svemu sudeći očekuje nas i pakleno jak stolnoteniski turnir WTT Contender Zagreb (26.06. – 02.07.). Naime, do četvrtka je bilo sigurno kako stiže aktualni svjetski prvak, Kinez Fan Zhendong, a od petka je sigurno da će mu se pridružiti i svjetska prvakinja i prva igračica svijeta, Kineskinja Sun Yingsha. Ni to nije sve s obzirom na to da će u Zagrebu nastupiti i Lin Gaoyuan, sedmi igrač svijeta. Oboje su dobili pozivnice krovne organizacije WTT (World Table tennis).

Fan Zhendong
Foto: PinkPP / Shutterstock.com
Sun Yingsha
Foto: Screenshot World Table Tennis YT

Velika stvar za Hrvatski stolnoteniski savez koji je organizaciju međunarodnih turnira pokrenuo još 1998. godine. S kraćim stankama turnir je održavao tradiciju, a u međuvremenu održalo se i Europsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo. Izuzev SP-a 2007. godine, ne sjećamo se da su u Zagrebu igrala dva svjetska prvaka! Bilo je tu još mnogo upita za nastup na ovogodišnjem izdanju turnira, pogotovo iz Azije, s obzirom na to da su najjači Europljani u ovom periodu na Europskim igrama. No, mjesta za sve nije bilo, a zanimljivo je da će na turniru četvrte kategorije igrati takvi španeri i dvoje najboljih na svijetu.

Sun Yingsha se vraća na međunarodnu scenu mjesec dana nakon što je osvojila naslov svjetske prvakinje u Durbanu. Logično, 22-godišnja kineska superzvijezda je prvi favorit u Zagrebu. Od 2017. nanizala je 12 seniorskih pojedinačnih titula – osvajala je Japan Open, German Open, WTT Cup finale, Singapore Smash, WTT Champions Xinxiang, Azijske igre, a kruna svega je titula svjetske prvakinje u Durbanu. I to dvije godine nakon što je bila viceprvakinja svijeta i srebrna s Olimpijskih igara u Tokiju, a u posljednjih 335 dana pretrpjela je tek jedan poraz!

Od Hrvata u glavnom ždrijebu nema nikoga, svi naši seniori su na Europskim igrama, a svoju sreću u kvalifikacijama tražit će mlade snage Ivor Ban, Borna Petek, Luka Zlatkov i Leo Vekić. U parovima u glavnom ždrijebu imamo dva para, a to su Ivor Ban i Borna Petek te Leo Vekić i Luka Zlatkov. Kod djevojaka u glavnom ždrijebu je Hana Arapović, dok će Ivana Malobabić, Mateja Jeger, Andrea Pavlović i Lea Rakovac svoju sreću tražiti kroz kvalifikacije. U parovima Mateja Jeger i Ivana Malobabić su u glavnom ždrijebu, a Lea Rakovac i Hana Arapović u kvalifikacijama. U mješovitim parovima u glavnom ždrijebu su Lea Rakovac i Ivor Ban. (PR)

Ostavi komentar