Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Stolni tenis

PARAOLIMPIJSKE IGRE: HELENA I ANĐELA OSIGURALE MEDALJU! Sutra u borbi za finale

Polufinale u 05:00 sati

Foto: Igor Kralj/PIXSELL // Montaža: hrsport.hr

Hrvatska ima i drugu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju! Pitanje je samo kakvog će sjaja biti. Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić, trenutno dvije najbolje hrvatske parastolnotenisačice, u ekipnom četvrtfinalu svladale su Tursku sigurnim rezultatom od 2:0 te tako, u najmanju ruku, osigurale brončanu medalju. Sutra od 05:00 sati u polufinalu će se boriti protiv Južne Koreje za ulazak u finale te osiguravanje najmanje srebra.

Ako je bilo ikakvih problema, onda je bilo u prvome meču kada smo u akciji gledali parove. Helena i Anđela izgubile su prvi set od Hatice Duman i Nergiz Altintas s 9:11, da bi sljedeća tri dobile s 11:8, 12:10 i 11:9. Po rezultatu se vidi da meč nije bio nimalo lagan, a glavni cilj našim stolnotenisačicama bila je pobjeda u tome prvome meču kako bi si trasirale put prema toliko željenom polufinalu. Posao je dovršila šesta najbolja parastolnotenisačica svijeta, Anđela Mužinić, pobjedom nad Hatice Duman 3:0 u setovima (11:7, 13:11, 13:11).

Promjena sustava u odnosu na Rio, a koja je uklonila meč za brončanu medalju, donijela je našem dvojcu medalju već sada. Tako su Helena i Anđela i na drugim uzastopnim POI osvojile medalju, a sutra ćemo vidjeti hoće li moći ponoviti tadašnji uspjeh. Ili će dogurati još dalje… Dakle, sutra u 05:00 sati kreće polufinale s Južnom Korejom koju su izbacile u polufinalu na prošlim POI, a eventualno finale bi igrale u četvrtak s početkom u 06:00 sati. U drugom polufinalu nalaze se Kina i Italija.

Ostavi komentar

Nogomet

Kreirati listu najpopularnijih sportova u Hrvatskoj definitivno nije posve jednostavan zadatak. Iako svi uglavnom znamo koji je hrvatski sport broj 1, svatko bi imao...

Sport

POI završene s rekordnih sedam hrvatskih medalja