Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Esport

Perkz odveo svoj Cloud9 u drugi krug nakon nevjerojatnog dana

Luka Perković, u League of Legends zajednici poznat pod nadimkom Perkz, došao je sa svojom ekipom Cloud9 na Island kako bi kroz doigravanje pokušao izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu. U tom je uspio, ali slavlje nije bilo pretjerano veliko budući da ga je ždrijeb smjestio s najvećim favoritima za naslov, kineskim timom FunPlus Phoenix te braniteljima naslova svjetskih prvaka od prošle godine, Damwonom iz Južne Koreje. U istu skupinu smjestio se i europski tim Rogue koji je također slovio za ekipu s više potencijala od ekipe Cloud9.

Katastrofalan start

Nakon prva tri odigrana susreta u tri dana Svjetskog prvenstva, Cloud9 je, blago rečeno, imao katastrofalan omjer od tri poraza te je zauzimao posljednje mjesto. Budući da iz skupine od četiri ekipe u drugi krug prolaze njih samo dvije, FunPlux Phoenix s omjerom od 2-1 i Damwon s omjerom od 3-0 činili su se i dalje kao savršeni kandidati za to. Malo tko je mogao predvidjeti da će ipak doći do jedne komplicirane situacije u kojoj će ekipa s najmanje šansi za prolazak uspjeti upravo u tome.

Četiri meča u jednom danu

Nakon što su svaki dan igrali po jedan meč, posljednja tri meča ekipe su morale odraditi u zadnjem danu pa su tako sve ekipe danas igrale međusobno ne bismo li dobili putnike u drugi krug. Dan je počeo sjajno za Cloud9 koji je uspio doći do prve pobjede nakon što je tukao Rogue. Slijedio je meč protiv FunPlus Phoenixa u kojem su također sjajnom predstavom došli do pobjede i omjera od 2-3. U trećem meču su pretrpjeli još jedan poraz od Damwona koji je natjecanje u skupini završio sa savršenih 6-0, a na kraju dana sve su tri preostale ekipe imale omjer od dvije pobjede i četiri poraza.

Čudesan povratak

Kada u skupini na kraju dana postoje tri ekipe koje imaju isti omjer, ekipa koja je u svojim pobjedama igrala najmanje vremena za protivnika će imati jednu od dvije preostale ekipe koje će igrati međusobno. Budući da je iznenađujuće Rogue slavio protiv FunPlus Phoenixa i tako jednog od favorita poslao doma, Cloud9 je za prolaz dalje morao igrati protiv svojih europskih rivala. Upravo su utom meču zaokružili svoj apsolutno čudesan dan i nakon velike borbe uspjeli proći dalje.

Perkz ključna figura

U svim je pobjedama svoje ekipe upravo Perkz bio ključan igrač i jednostavno je nosio ekipu na svojim leđima. Nije trebalo puno da svi ljubitelji League of Legendsa krenu s objavama u kojem hvale našeg igrača, a mnogi su ga njegovi kolege i analitičari prozvali i najboljim zapadnim igračem ikada. Donosimo samo neke od takvih objava:

Protivnik se još ne zna

Cloud9 još uvijek ne zna svog protivnika u idućoj fazi natjecanja, ali to će biti jedna od ekipa koje će završiti na prvom mjestu u svojoj skupini što znači da će pred ekipom Cloud9 biti još jedan vrlo veliki izazov. Međutim, svakako nas veseli da ćemo našeg Perkza gledati barem još tri puta, budući da se faza na ispadanje igra na tri dobivene mape.

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Danas je i službeno potvrđeno. Hrvatska će 2024. godine biti domaćin svjetskog boksačkog prvenstva za mlađe seniorke i seniore. Odlučeno je to na današnjem...

Prognoze utakmica

Danas ćemo za našu prognozu kreirati nešto malo drukčije, a radi se o igrici League of Legends i dvoboju između ekipa G2 i KOI....

Prognoze utakmica

Danas u našoj prognozi donosimo nešto malo drukčije, a to je ogled u igrici League of Legends. On će se odigrati između dvije kineske...

Rukomet

Hrvatska je stalni sudionik Svjetskih prvenstava u rukometu, a od samostalnosti je osvojila čak pet svjetskih odličja. Jedno od tih odličja ipak je vrjednije...