Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tenis

Pobjednicima Wimbledona čestitke stižu sa svih strana: „Predodređeni ste za olimpijsko postolje”

Emocije se ne stišavaju

Foto: Screenshot / Montaža: hrsport.hr

Kad niska političara odluči putem društvenih mreža, kako je danas popularno, čestitati sportašima na ostvarenom uspjehu, onda možete misliti o kakvom se uspjehu radi. Svakako, riječ je o veličanstvenom dosegu Nikole Mektića i Mate Pavića koji su sinoć ostvarili najveći uspjeh hrvatskog sporta u 2021. godini (uz svjetsko zlato Barbare Matić) osvojivši Wimbledon u konkurenciji muških parova čime su postali prvi hrvatski par s Grand Slam titulom!

Od 23:18 sati kada su momci iskoristili treću meč-loptu te od trenutka kada su mogli baciti reket i slobodno kazati: „Mi smo wimbledonski prvaci”, poruke čestitke nižu se bez prestanka. Tako su se među „čestitarima” uključili i ljudi iz vrhuške naše države, među kojima su predsjednik države, Zoran Milanović, predsjednik Vlade, Andrej Plenković, kao i predsjednik Sabora, Gordan Jandroković. Svi su složni da je ovo veliki uspjeh hrvatskog sporta…

Naravno, i Hrvatski olimpijski odbor poslao je brzojav čestitke hrvatskim wimbledonskim junacima. Njega prenosimo u cijelosti:

Novim vrhunskim ostvarenjem učinili ste nas iznimno ponosnima, a još i dodatno jer ste podsjetili na Goranov trijumf u „singlu“ prije dva desetljeća. Na najljepši mogući način najavili ste nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Malo je reći da ste među našim glavnim uzdanicama za odličje u Tokiju, jer vi ste i trijumfom u Wimbledonu potvrdili da ste kao najbolji svjetski par predodređeni za olimpijsko postolje. Zato vam ponajprije želimo dobro zdravlje i što uspješniji oporavak za olimpijski turnir. U ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo vam na još jednom sjajnom postignuću – naslovu pobjednika Wimbledona u parovima. Učinite nas ovako sretnima i nakon nastupa u Tokiju.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tenis

Nakon što smo uživali u sjajnim predstavama Marina Čilića i Ivana Dodiga u Parizu na Roland Garrosu, nastavljaju se izvrsni dani za vrhunski hrvatski...