Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hokej

Podizanje Medveščaka na jake noge: ‘Do kraja ovog mjeseca potpisujemo jedan veliki sponzorski ugovor’

Danas Medveščak nije najbolji niti u Hrvatskoj, pa čak ni među dvije najbolje hokejaške momčadi…

Foto: Screenshot

Hokejaška čarolija koja je vladala hrvatskom prijestolnicom do prije sedam godina čini se kao da se događala u davnim vremenima, nekoj drugoj dimenziji. Medveščak je bio prava sportska atrakcija “Lijepe naše”, od 2009. kada je ušao u EBEL ligu. Četiri godine kasnije uslijedio je ulazak u drugu najjaču ligu svijeta, KHL. Unatoč bajkovitom debiju (pobjeda nad CSKA Moskvom 7:1), bio je to početak kraja…

Danas Medveščak nije najbolji niti u Hrvatskoj, pa čak ni među dvije najbolje hokejaške momčadi (nedavno su finale PH igrali Sisak i Zagreb). No, čini se kako se ukazalo svjetlo na kraju tunela. Kako prenose Sportske novosti, trener “Medvjeda” i izbornik hrvatske muške reprezentacije, Danijel Kolombo, najavljuje dovođenje sponzora u klub:

Do kraja svibnja bismo trebali potpisati jedan veliki sponzorski ugovor, koji će biti i u imenu kluba.

‘Radimo na tome da se i igrački pojačamo’

Medveščak ove sezone nije nastupio u IHL-u, regionalnoj ligi u kojoj nastupaju hokejaši Siska. No, zaigrat će u idućoj, a cilj će biti ulazak u doglednoj budućnosti i u Alpsku ligu u kojoj su aktualni prvak Jesenice, nekadašnji slovenski rivali iz EBEL dana:

Vrlo vjerojatno ćemo igrati IHL, radimo na tome da se i igrački pojačamo.

Gradi se i novi dom “Medvjedima”, na Utrini:

Malo je zatišje posljednjih dana radi kiša. Naš željeni rok završetka radova i dalje je 1. rujan, no u tom slučaju gradnja bi morala teći glatko, što nije uvijek lako. Puno realniji rok za otvorenje je 1. prosinca.

Unatoč enormnom padu popularnosti Medveščaka u usporedbi s prvom polovicom 2010-ih, hokej na ledu i dalje izaziva pažnju u “Lijepoj našoj”. Hokejaši Zagreba nedavno su uzeli prvenstveni naslov protiv Siska:

Jedno od najboljih i najuzbudljivijih prvenstava ikada, gdje su nijanse odlučivale. Zagreb je zasluženo slavio. Najvažnije od svega jest da su klizalište na Velesajmu i dvorana u Sisku bili dupkom puni.

Medveščak u EBEL-u i KHL-u (2009. – 2017.)

EBEL

  • 2009./10. – polufinale (Red Bull Salzburg 1:4)
  • 2010./11. – četvrtfinale (Klagenfurt 1:4)
  • 2011./12. – polufinale (Klagenfurt 1:4)
  • 2012./13. – četvrtfinale (Red Bull Salzburg 2:4)

KHL

  • 2013./14. četvrtfinale konferencije (Lev Prag 0:4)
  • 2014./15. – 23. mjesto
  • 2015./16. – 20. mjesto
  • 2016./17. – 24. mjesto
Ostavi komentar