Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Skijanje

Prvi put nakon 17 godina imamo četiri predstavnika na završnici Svjetskoga kupa!

Tada su se na završnicu u švedski Are plasirali Janica Kostelić (sve discipline), Ana Jelušić (slalom), Nika Fleiss (slalom) i Ivica Kostelić (slalom)

Foto: Screenshot

Filip Zubčić još je uoči jučerašnjeg ludog slaloma u Palisades Tahoeu osigurao završnicu Svjetskoga kupa, ali u veleslalomu, a u slalomu se nadao istom raspletu. Naposljetku je ostao “kratak” za 26 bodova. No, ono što je važnije, Samuel Kolega je taj koji je izborio završni slalom sezone, i to sjajnim rezultatom – 11. mjestom. Tako će se “Sami” pridružiti Zubčiću, Leoni Popović i Zrinki Ljutić na završnici Svjetskoga kupa koja se od 15. do 19. ožujka održava u andorskom Soldeuu.

Fantastičan je to uspjeh hrvatskog skijanja, budući da smo posljednji put četiri predstavnika na posljednjoj “etapi” sezone imali 2006. godine. Tada su se na završnicu u švedski Are plasirali Janica Kostelić (sve discipline), Ana Jelušić (slalom), Nika Fleiss (slalom) i Ivica Kostelić (slalom). Kao što možete vidjeti, tada su skijašice prevladale, no sada je omjer 2:2 – prvi put u povijesti.

Pa neka netko veli da je hrvatsko skijanje u padu…

Završnica Svjetskoga kupa u Soldeuu (15. – 19.03.)

  • 18.03. (subota): Filip Zubčić (veleslalom), Leona Popović i Zrinka Ljutić (slalom)
  • 19.03. (nedjelja): Samuel Kolega (slalom)
Ostavi komentar

Skijanje

Sada nam prijeti da, nakon što smo ostali bez "Snježnoga kralja", ostanemo i bez "Snježne kraljice"

Nogomet

Kako su posljednje utrke sezone održane u andorskom Soldeuu, "Zubo" i njegovi kolege odlučili su se uputiti 200 km južnije, na obale Balearskog mora,...

Skijanje

Mladi Braathen ima 32 boda više od iskusnijeg sunarodnjaka, a sada je još bliži svom prvom Globusu u karijeri

Skijanje

Slalom u Soldeuu i 18. ožujak 2023. godine pamtit će do kraja života, dan kada joj je malo nedostajalo do pobjede. No, postoljom je...