Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Rukomet

Protiv Tunižana ponoviti drugo poluvrijeme s Portugalom! Očekujemo pomoć Francuza

Hoćemo li “Kauboje” gledati u Tokiju?

Kako li je sve prekrasno izgledalo nakon prvih 30 minuta borbe s Francuskom: sjajan rezultat, veliki napredak u odnosu na siječanjsko SP u Egiptu, velika želja i volja. No, kao da se onda dogodio switch, kao da su u „prave Kauboje“ ušli „egipatski Kauboji“. Deja-vu. Sami smo si maksimalno zakomplicirali situaciju, potpuno nepotrebno, pa čak i da smo izgubili minimalnom razlikom ne bi bilo strašno, ali s -4, a u jednom trenutku smo imali +5… I onda ona jučerašnja drama protiv Portugalaca. I oni najveći optimisti su izabranike Hrvoja Horvata već lagano otpisali, no velikom srčanošću vratili su se u „život“. Nažalost, posljednjeg dana kvalifikacijskog turnira za odlazak u Tokio ne odlučujemo sami o sebi, a to je jedna od najgorih stvari koja se može dogoditi u sportu…

Tunis ne bi smio ugroziti „Kauboje“

Objektivno gledano, Tunis nam večeras ne bi smio stvarati probleme. Uvjerljivo su izgubili od Portugalaca, još uvjerljivije od Francuza, na SP-u završili su na 25. mjestu. U odnosu na taj turnir, napravili su dosta promjena no i dalje, to nije momčad koja može ugroziti naše „Kauboje“, no nikad se ne zna… Ako se ponove Japan ili Argentina sa SP-a, bit će teško. Jako teško. Ali, čak i s pobjedom viza za japansku prijestolnicu neće biti osigurana.

Pobjeda Portugala od jednog do četiri gola razlike izbacuje nas iz aviona za Tokio

Jedno od prvih pitanja prema izborniku Horvatu bilo je u smjeru večerašnje utakmice Francuske i Portugala, budući da ćemo s posebnom pozornošću pratiti taj susret. Bilo kakva pobjeda Francuza vodi nas u Tokio, no mala „caka“ je u tome što su oni daleko najbliži odlasku na OI. Tamo ih neće odvesti poraz veći od pet pogodaka razlike. Ako bude, pak, tako, na Igre prolaze Portugal i Hrvatska, naravno, uz našu pobjedu protiv Tunisa. „Kauboje“ na pete olimpijske igre u nizu neće voditi pobjeda Portugala između jednog i četiri gola razlike.

Tradicija na našoj strani

Svakako, nadamo se da će Francuzi odigrati jednu borbenu, fer utakmicu, budući da niti oni nisu sigurni za prolaz. Nema potrebe za kalkulacije, s njihove strane, jer je i Portugal strahovito opasna ekipa te nema razloga da više njih žele vidjeti u Tokiju nego nas. Da zaključimo s time, neka bolji pobijedi. A što se tiče našeg okršaja s Tunisom, posljednjih pet susreta smo ih svladali, s tek manjim problemima na OI 2012. u Londonu (25:23) te na SP 2015. (28:25). Neka se tradicija nastavi.

Dvoboj koji nam može donijeti ili odnijeti Olimpijske igre u Tokiju između Hrvatske i Tunisa pogledajte od 18:30 sati na RTL-u.

Poredak

  • 1. Francuska 2 2 0 0 +15 4
  • 2. Portugal 2 1 0 1 +6 2
  • 3. HRVATSKA 2 1 0 1 -3 2
  • 4. Tunis 2 0 0 2 -18 0

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Rukomet

Završetak najlošije europske sezone u povijesti kluba

Rukomet

Povratak nakon pet godina u hrvatskog prvaka