Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Rukomet

Sutra je na rasporedu ždrijeb Svjetskog rukometnog prvenstva: Hrvatskoj prijeti Francuska već u skupini

Foto: Screenshot

Sutra s početkom u 19 sati u središtu faraonske civilizacije u Gizi započet će ždrijeb Svjetskog rukometnog prvenstva koje će se od 13. do 31. siječnja nadolazeće godine održati u Egiptu, prvi put nakon 1999. godine. U ždrijebu, kao i uvijek, nalazit će se i reprezentacija Hrvatske koja je smještena u prvom bubnju s najjačim reprezentacijama, a to su Danska, Španjolska, Norveška, Slovenija, Njemačka, Portugal i Švedska.

Francuzi i Islanđani u trećem bubnju

I sami možete primijetiti kako u bubnju s našom reprezentacijom neće biti Francuske, što, automatski, znači da bismo mogli već u najranijoj fazi turnira odmjeriti snage sa šesterostrukim svjetskim prvacima. Francuzi se nalaze u trećem bubnju, ponajviše zbog slabog plasmana na posljednjem Europskom prvenstvu gdje se zauzeli tek 14. mjesto. Iz istog bubnja nam još prijete uvijek neugodni Brazilci te Islanđani, a moguć je susret i s debitantom na svjetskim prvenstvima, reprezentacijom Urugvaja.

Brojne „crne mačke“ u drugom potu

Domaćin Egipat nalazi se u drugoj „jakosnoj“ skupini te njih ne možemo svrstati u poželjne protivnike zbog domaćinske atmosfere, makar ih neće moći bodriti pune dvorane, nego maksimalnih 30 posto kapaciteta, kako je IHF nedavno objavio. Postoje brojne „crne mačke“ u drugom bubnju, a treba izdvojiti Katar, srebrni sa SP-a od prije pet godina, čvrste Tunižane, ali i uvijek nezgodne Mađare.

Poljaci i Rusi prijete iz posljednjeg šešira

U posljednjem „potu“ izdvajaju se dvije reprezentacije koje mogu pomrsiti račune svima, Poljska i Rusija. Poljaci su nam dobro znani protivnici, nekad ih pobijedimo, nekad ne, stoga, najbolje ih je izbjeći. Rusima su njihovi najbolji rukometni dani davno pobjegli, još tamo početkom 2000-ih, a od tada čekaju pravu generaciju koja bi mogla doći na trag Lavrovu, Torgovanovu, Dušebajevu i ostalim legendama koje su tijekom 90-ih Rusiji donijeli sedam finala s velikih natjecanja. U istom „potu“ nalaze se dvije debitantice, Cape Verde i DR Kongo te još dvije zemlje koje se povremeno pojave na najvećoj svjetskoj smotri, Angola i Maroko. Od rekordne 32 reprezentacije na turniru, 30 ih je poznato, a posljednje dvije ići će u posljednji bubanj. To će biti predstavnice Južne Amerike i Sjeverne Amerike te ćemo preostala dva putnika u Egipat saznati tijekom jeseni.

Ždrijeb počinje sutra u 19 sati u spektakularnom kompleksu piramida u Gizi, na periferiji trećeg najvećeg egipatskog grada. Prijenos ždrijeba skupina uživo će se emitirati na internetskim stranicama IHF-a.

Foto: ihf.info

Reprezentacije u ždrijebu

Bubanj 1: Danska, Španjolska, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Njemačka, Portugal, Švedska

Bubanj 2: Egipat, Argentina, Austrija, Mađarska, Tunis, Alžir, Katar, Bjelorusija

Bubanj 3: Island, Brazil, Urugvaj, Češka, Francuska, Južna Koreja, Japan, Bahrein

Bubanj 4: Angola, Cape Verde, Maroko, DR Kongo, Poljska, Rusija, Južna Amerika 4, Sjeverna Amerika 1

Najlakši ždrijeb

Opcija 1: Hrvatska, Bjelorusija, Japan, DR Kongo

Opcija 2: Hrvatska, Austrija, Bahrein, Cape Verde

Najteži ždrijeb

Opcija 1: Hrvatska, Katar, Francuska, Poljska

Opcija 2: Hrvatska, Mađarska, Brazil, Rusija

Foto: Screenshot
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Košarka

Novo iznenađenje u Tokyju

Nogomet

Novi kiks Španjolaca, bod Poljacima