Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Automoto

Sigurnosni sustav Zeder

Foto: Zeder

Čitav život pokušavamo paziti na neke od najvrjednijih stvari koje posjedujemo, a upravo one su ponekad glavna meta različitim tipovima lopova i pljačkaša. Među najvrjednije stvari koje mogu biti ukradene od nas svakako ubrajamo naše automobile. Iz godine u godinu se, upravo iz tog razloga, razvijaju različiti sustavi zaštite naših limenih ljubimaca, no ne zabilježe svi neki značajniji uspjeh. Suprotno prethodnoj izjavi, nekoliko godina unazad pojavila su se dva načina zaključavanja automobila koje je kreirala tvrtka Zeder. Riječ je o sustavima Zeder Lock i Lion Claw koji su tu tvrtku na najbolji mogući način predstavili na tržištu.

Tvrtka Zeder

Tvrtka pod imenom Zeder osnovana je s jednim glavnim ciljem: kreiranjem i izradom jedinstvenih sigurnosnih sustava koji će svojom kvalitetom osigurati vlasnike vozila od krađe. Zeder Lock i Lion Claw su njihove dvije najpoznatije kreacije, a na tržištu su se pojavile zahvaljujući ogromnom iskustvu i znanju koje je uloženo u razvijanje ovih sustava. Dugi niz godina, Zeder Lock i Lion Claw su dominirali svojim tržištem u Srbiji, kao i u ostatku svijeta. 

Lion Claw

Sustav Lion Claw je jedan mehanički tip uređaja koji se postavlja na najvažniji dio čitavog vozačkog sustava automobila i na taj način sprječava bilo kakav način odvoženja automobila. Ono što krasi ovaj sigurnosni sustav je jednostavnost postavljanja i jedan inovativan dizajn kakav do pojave ovog sustava  još nije viđen na tržištu zaštite automobila. Jednom kada se Lion Claw postavi na automobil, on će spriječiti i da automobil bude na bilo koji način odvučen ili ukrcan na vučno vozilo. Dugi niz godina nakon svoje kreacije, Lion Claw je bio vodeći sustav zaštite automobila u čitavoj industriji.

Zeder Lock

Zeder Lock je sustav koji je nastao nakon Lion Clawa, a zabilježio je podjednak, ako ne i veći uspjeh od svog prethodnika. Riječ je o jednoj naprednoj tehnologiji koja također osigurava automobil od krađe. Ono što krasi ovaj sustav zaštite je da se za razliku od drugih sustava ne bazira na blokadi mjenjača. Zeder Lock se instalira na vratilo volana i blokira bilo kakav oblik njegovog korištenja kada je on zaključan. Također, koristi i blokadu paljenja motora što dodatno otežava pokušaj krađe vozila. Vjerojatno glavna prednost ovog sustava zaštite, uz samu zaštitu, je i jako jednostavan postupak ugrađivanja i osposobljavanja Zeder Locka. 

Zeder Lock je u principu jedan poseban oblik brave koji se nakon ugrađivanja u automobil više ne uklanja. Otporan je na gotovo sve vanjske utjecaje kao što su visoke temperature, pokušaji loma te različite vrste magneta. Bravu je gotovo pa nemoguće obiti, a ona ujedno ima izuzetno velik broj kombinacija koje je jednostavno nemoguće pogoditi. Osim originalnog ključa napravljenog za Zeder Lock, u bravu ovog sustava ne može se ugurati nikakav drugi predmet. 

Naravno, Zeder Lock prilikom vožnje automobila ne može utjecati te ni na koji način garantirati sigurnost vozača jer je njegova jedina namjena osigurati automobil od krađe. Može se reći da je uistinu riječ o dostojnom nasljedniku Lion Clawa, a tome svakako u prilog ide ogroman broj osvojenih nagrada i postignuća ovog sigurnosnog sustava koji je čak i zasjenio svog prethodnika.

Top internet kladionice

1
100%
TOTAL SCORE

500kn bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

2
100%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

3
100%
TOTAL SCORE

1000kn paket dobrodošlice

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

4
100%
TOTAL SCORE

100% bonus do 5000kn

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

5
95%
TOTAL SCORE

Do 500kn dobrodošlice na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati