Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Pikado

Sjajan uspjeh Hrvata na Europskom prvenstvu u pikadu: Zvonimir Pervan i Dino Živković dvostruki viceprvaci Europe

Pikado

U španjolskom Benidormu, hrvatska juniorska reprezentacija nastupila je na prvenstvu Europe u pikadu. U jakoj konkurenciji najboljih mladih pikadista Europe ostvareni su odlični rezultati. Član Pikado saveza Šibensko-kninske županije, Zvonimir Pervan, osvojio je drugo mjesto u kategoriji U-19. Do zlata ga je dijelila samo jedna pobjeda, ali u finalu je, ipak, turski reprezentativac, Halilcan Yildiz, bio bolji s 2:0. U juniorskoj kategoriji U-16, još jedan igrač PSŠKŽ-a, Dino Živković, napravio je identičan uspjeh. Od Dina je u finalu bio bolji jedan od najperspektivnijih mladih igrača svijeta, 13-godišnji njemački “wunderkind”, Willy Keller, kojeg je Dino u finalu desne strane pobijedio s 2:0, ali u velikom finalu Keller je ipak bio bolji s 2:0.

Ali to nije sve. Pervan i Živković osvojili su još jednu titulu viceprvaka Europe u U-19 parovima.

U izuzetno jakoj konkurenciji momci su pobijedili na putu do finala reprezentaciju Češke 2, Slovačku, Tursku, Italiju pa Češku 1, da bi na kraju od Češke 1 ipak izgubili u velikom finalu s 1:2.

Ali ni to nije sve. Ovaj fantastični dvojac s juniorskom reprezentativkom Hrvatske, Lucijom Kodrić, iz Malog Lošinja osvojio je odlično deveto mjesto u seniorskoj disciplini Triple Mix 701.

U konkurenciji 76 najboljih ekipa Europe, naša trojka, Zvone, Lucija i Dino, odigrali su odlično i na kraju pobjedama protiv favoriziranih ekipa seniora došli do odličnog devetog mjesta. U juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, uz Zvonu, Dina i Luciju, igrali su još Matej Prskalo iz Zagreba i Ivano Tomić iz Županje koji su također imali dobre nastupe na Europskom prvenstvu. Bravo za naše juniore!

Izbornik juniorske reprezentacije je predsjednik Pikado saveza Šibensko-kninske županije, Ivan Močić, koji je također na jednom od Open turnira u konkurenciji preko 100 igrača osvojio odlično treće mjesto.

Ostavi komentar

Pikado

Europsko prvenstvo u elektroničkom pikadu 2022.

Pikado

Nije tajna da je pikado itekako živnuo ove godine u Šibensko-kninskoj županiji. Sve je više novih klubova i igrača te je stoga ova županija...