Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Skijanje

Sjajni rezultati naših slalomaša u Kranjskoj Gori!

Tri od četiri Hrvata do bodova

Foto: Screenshot

U slovenskoj Kranjskoj Gori vožen je danas pretposljednji slalom sezone u kojem je slavio Francuz, Clement Noel. Drugo mjesto pripalo je isto Francuzu, Victoru Muffatu-Jeandetu, a treći je bio Švicarac, Ramon Zenhauesern.

Tri hrvatska skijaša među osvajačima bodova

Hrvatski skijaši Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš i Samuel Kolega imali su svoje nastupe. Najbolji je bio Filip Zubčić koji je završio na 12. mjestu sa zaostatkom od +2.22, Matej Vidović završio je na 18. mjestu s +2.79 a Istok Rodeš imao je +3.29. Samuel Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju, njegovo vrijeme 55.43 nije bilo dovoljno za ulazak u drugi lauf. Utrka u Kranjskoj Gori odlučila je pobjednika i dobitnika Malog kristalnog globusa u slalomu. Globus ide Austrijancu, Marcu Schwarzu koji je danas bio sedmi. S obzirom da Zehnhauesern nije pobijedio, sedma pozicija bila je dovoljna za naslov slalomskog pobjednika ove sezone. Utrka je obilježila i jako puno odustajanja, čak 29 skijaša nije završilo utrku, a među njima i Alexis Pinturault. Francuz je u borbi za Veliki kristalni globus i s bodovima iz slaloma trebao je povećati vodstvo ispred Marca Odermatta iz Švicarske. Odermatt ne vozi slalome i u Kranjskoj Gori se Pinturault trebao bodovno odvojiti od Švicarca. Završnica u Lenzerheideu će biti sjajna, a nas ponajviše zanima veleslalom u kojem Filip Zubčić traži svoju priliku za Mali kristalni globus.

Filip je psihološki u boljoj poziciji

Filip ima priliku s dvije sjajne vožnje uzeti Mali kristalni globus u veleslalomu ako mu se zvijezde naklone. Naime, vodeći u disciplini je Marco Odermatt sa 625 bodova, Alexis Pinturault ima 600, a Filip Zubčić treći sa 526 bodova. Filip je psihološki u boljoj poziciji jer se Odermatt i Pinturault bore za Veliki kristalni globus i bit će pod pritiskom. Jedna pogreška, mala nepažnja i lako se izleti sa staze. U Lenzerheideu Filip Zubčić će voziti veleslalom i slalom, a budući da je skupio više od 500 bodova, imat će priliku skijati i druge discipline. I da se ne ostvari ništa od toga, Filip nema razloga biti nezadovoljan. Iza sebe ima sjajnu sezonu. S ovakvim tempom rada uvjereni smo da će nas i dalje oduševljavati svojim vožnjama.

Pet postolja u sezoni i veliki napredak u slalomu

Sjajne dvije pobjede do sada u sezoni u Santa Caterini i Banskom. Osim tih pobjeda još je dva puta bio drugi i jednom treći, pet postolja ukupno. Osim što je vidljiv napredak u veleslalomu, Filip je napravio ogroman iskorak i u slalomu. Najbolja pozicija mu je peto mjesto sa Sljemena, a to nam daje optimizam da može konkurirati za top 10. Očekuje nas luda završnica Svjetskog kupa i rasplet vrlo uspješne sezone za hrvatsko skijanje.

Ukupni poredak (33/37)

POZICIJASKIJAŠBODOVI
1.Alexis Pinturault (Fra)1100
2.Marco Odermatt (Švi)1069
3.Loic Meillard (Švi)760
4.Marco Schwarz (Aut)754
5.Matthias Mayer (Aut)700
6.Vincent Kriechmayr (Aut)675
7.Henrik Kristoffersen (Nor)668
8.FILIP ZUBČIĆ (HRV)664
9.Beat Feuz (Švi)607
10.Aleksander Aamodt Kilde (Nor)560
———-—–
95.MATEJ VIDOVIĆ (HRV)44
121.ISTOK RODEŠ (HRV)17
123.SAMUEL KOLEGA (HRV)16

ZAVRŠNICA SVJETSKOGA KUPA: Lenzerheide (17. – 21. ožujka)

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Skijanje

Oproštaj Grangea, druga pobjeda Fellera i novi bodovi hrvatskog "majstora"

Skijanje

Francuz najbolji skijaš svijeta