Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Veslanje

Službeno: Braća Sinković ponovno mijenjaju disciplinu

Foto: Hrvatski veslački savez / Sinkovic Brothers Twitter

Dvije godine nakon što su u Tokiju osvojili olimpijsko zlato u dvojcu bez kormilara i ponovno se vratili u dvojac na pariće, disciplinu u kojoj su osvojili olimpijsko zlato u Rio De Janeiru, najbolji hrvatski veslači Martin i Valent Sinković se sada ponovno vraćaju u dvojac bez.

To je konačna odluka te će u toj disciplini nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu sljedećeg ljeta, njihovim četvrtim Igrama u karijerama. Martin Sinković je tu vijest potvrdio u intervjuu za Sportske novosti.

Na pitanje zašto, odgovor je vrlo logičan:

– Jednostavno mislimo da je veća šansa za zlato u dvojcu ‘bez‘ – kaže Martin Sinković i nastavlja objašnjenje: Valent je tijekom godišnjeg razmišljao o tome, predložio meni, a ja sam se složio s njegovim mišljenjem da imamo veće šanse uzeti zlato u dvojcu ‘bez‘ nego u dvojcu na pariće i onda smo se odlučili vratiti.

Na pitanje je li točno da ih i nakon svih dosad osvojenih medalja i dalje samo zanima, Martin je bio jasan:

– Nije isključivo zlato, ali želimo najveću šansu za zlato, to definitivno. Nećemo se pomiriti sa srebrom unaprijed, ajmo tako reći.

Ove godine su na Svjetskom prvenstvu u Beogradu osvojili drugo mjesto i srebrno odličje, a ispred njih su do uvjerljivog zlata došli Nizozemci Stefan Broenink i Melvin Twellaar te je evidentno kako njih smatraju kao previsokom preprekom na putu do zlata na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na Svjetskom prvenstvu u godini uoči Igara olimpijske kvote se osvajaju za državu što znači da se može promijeniti cijela posada ili dio posade u odnosu na onu koja je sjedila u čamcu kad je norma/kvota izborena. Hrvatska je na spomenutom Svjetskom prvenstvu u Beogradu osigurala tri norme za Pariz – Damir Martin ju je osigurao u samcu, braća Valent i Martin Sinković u dvojcu na pariće, a Patrik i Anton Lončarić u dvojcu ‘bez‘.

Ovakvim raspletom je postalo jasno da braća Lončarić na OI u Parizu neće nastupiti u disciplini u kojoj su ju izborili, a Martin Sinković je istaknuo kako im, naravno nije bilo svejedno, ali su im dali podršku kazavši kako ih razumiju.

Na pitanje može li se dogoditi da oni uopće ne odu na Igre, Martin je objasnio da to nije moguće.

– Ne. Oni će ići u dublu, a mi u dvojcu, neće izgubiti olimpijski nastup. Da se razumijemo, nikad ne bismo ovo napravili kad bi to značilo da ih izbacujemo s Igara. Ne bismo uopće ni pomislili na to jer smo prije svega ljudi, a onda sportaši i veslači. Naravno da im nije svejedno, trenirali su dugo u dvojcu ‘bez‘ i izborili su olimpijsku normu u njemu. Oni su se pošteno izborili za odlazak u Pariz i to im pravo nitko ne smije uzeti.

Ostavi komentar

Veslanje

Posljednjeg dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u veslanju, Martin i Valent Sinković su ostvarili novi veliki uspjeh. Oni su u finalu dvojca na pariće...

Veslanje

Jutros smo na Svjetskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Beogradu gledali nova polufinala, a nama najvažnija su bila ona u dvojcu na...

Veslanje

Trofejna hrvatska braća, Martin i Valent Sinković, osvojila su još jednu medalju u Svjetskom kupu. Oni su danas u švicarskom Luzernu osvojili srebrnu medalju...

Veslanje

Ponajveći hrvatski sportaši, veslači Martin i Valent Sinković, osvojili su prvo mjesto u svojoj polufinalnoj skupini na Svjetskom kupu u švicarskom Luzernu te su...