Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Odbojka

Što je potrebno za odbojku na pijesku

Foto: Pixabay

Što spada u sportsku torbu za odbojku na pijesku? Ne mnogo, zar ne? Barem, bez tenisica i štitnika. Ipak, prije nego se bacite u pijesak, razmislite što vam ne smije nedostajati u ruksaku, kada krenete igrati odbojku na obližnjoj plaži.

Zašto je odbojka na pijesku tako učinkovita i zdrava? Trčanje, skakanje, mentalni rad – sve je to dio odbojke na pijesku i angažira mišiće nogu, trbuha, leđa, ruku i vrata. Ovo sagorijeva znatan broj kalorija, što je savršeno za top-formu. To nije sve: sport također trenira i timski duh. Bilo na odmoru ili klubu – odbojku na pijesku je lako naučiti i može se vježbati gotovo svugdje.

Za odbojku na pijesku zamišljamo da su potrebni jedino prostor na nekoj plaži, odbojkaška lopta i mreža. Natjecatelji su odjeveni u kupaće kostime, eventualno i majice. No, je li zapravo tako? U najvećem dijelu – jest! 

Foto: Pixabay

Što se nalazi u torbi za odbojku na pijesku

  • Lopta – Klubovi često pružaju odgovarajuću opremu za dvoransku odbojku, dok se za opremu za odbojku na pijesku morate, najčešće, sami pobrinuti. Na prvom mjestu, to je lopta. Samo dvije marke na svijetu prave dobre lopte za odbojkuMikasa i Molten. Na svim turnirima koriste se lopte ovih proizvođača. Za koju loptu ćete se odlučiti ovisi o novcu koji želite potrošiti, kao i o tome gdje planirate igrati. Ukoliko igrate na nekom od turnira, provjerite koja će se lopta na njemu koristiti. Mikasa lopte su skuplje od Moltenovih.

Dodatni savjet: ukoliko svoju odbojkašku loptu nosite u vreći za lopte, neće se dogoditi da je poslije meča zaboravite u pijesku!

  • Ručnik – U odbojci na pijesku, prije ili kasnije, imat ćete pijeska posvuda. Stoga uvijek ponesite jedan ili dva ručnika, kako biste barem grubo otklonili pijesak i znoj. Bit će vam potreban i ako imate priliku istuširati se nakon meča.
  • Pumpa za loptu – Poznato je da se zrak na vrućini širi i lopte tada postaju tvrde. Ali, ako bude nešto hladnije, lopta će se brzo spljoštiti. Stoga uvijek sa sobom imajte pumpu, kako biste napuhali loptu do optimalne tvrdoće. Lopte za odbojku na pijesku općenito su mekše od onih za dvoransku odbojku.
  • Sunčane naočale i kapa – Svatko tko ne želi biti zaslijepljen suncem tijekom odbojke na pijesku, trebao bi nositi dobre sunčane naočale ili kapu. Iako su sunčane naočale pretežno modni dodatak, ovdje funkcionalnost mora biti u prvom planu. Birajte one koje dobro prianjaju uz glavu i potpuno pokrivaju oči.
  • Krema za sunčanje – Ovdje pojašnjenje nije potrebno – prozirni sprej za sunčanje je must-have kod boravka na otvorenom ljeti!
  • Dovoljno vode – Voda je tijekom sporta neophodna, osobito po toplom vremenu. Boce s poklopcem na preklop su prikladnije, jer se klasični zatvarač prilično zalijepi pijeskom.
  • Rezervna odjeća – Iako oskudno odjeveni, pijesak i znoj brzo će vam zalijepiti i to malo odjeće. Uvijek je zgodno imati rezervnu majicu!

Sve potrebno za odbojku u pijesku pronaći ćete u internet-trgovinama, po povoljnim cijenama, uz maksimalni komfor vlastite fotelje – bez dosadnog obilaženja dućana.

Ostavi komentar

Komentar

Da je Hrvatska takozvana “najsportskija” država na svijetu, apsolutno nema sumnje. Zadnjih dana, kako traje Svjetsko prvenstvo u nogometu, svi se još jednom dive...

Nogomet

Kreirati listu najpopularnijih sportova u Hrvatskoj definitivno nije posve jednostavan zadatak. Iako svi uglavnom znamo koji je hrvatski sport broj 1, svatko bi imao...

Plivanje

“DVADESET DEVETO OTVORENO PRVENSTVO  DALMACIJE U DALJINSKOM PLIVANJU – OMIŠ MARATON 2022” održat će se dana 20. 8. 2022. godine ( SUBOTA) s početkom...

Sport

Nije baš česta situacija da se u našoj svakodnevici susrećemo s utrkama konja. Riječ je o nečemu što je dosta često tema rasprava radi...