Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Što se događa? Ako Usyk odbije borbu s Hrgovićem gubi pojas, a Filipu se otvaraju dvije opcije

Ukoliko Oleksandr Usyk odbije borbu s Filipom Hrgovićem, u tome slučaju gubi IBF pojas, a Filipu se otvara nekoliko opcija za borbu se nekim boksačima iz samog vrha.

FOTO: Instagram

Kao grom iz vedra neba odjeknuo je Tweet od Eddia Hearna, da će se Filip Hrgović boriti protiv svjetskog prvaka, Oleksandra Usyka. Naime, o čemu se radi? Hrgović je obavezni izazivač za IBF pojas koji je u vlasništvu Ukrajinca. Dakle, po pravilu, taj meč bi se trebao dogoditi.

No što ako se Usyk ne odluči na borbu s hrvatskim teškašem? Dakle, ukoliko se Ukrajinac odluči ne boriti s Hrgovićem, onda će mu biti IBF pojas oduzet, a Filip će se boriti s nekim drugim borcem za tu titulu. Taj drugi borac bi trebao biti Meksikanac, Andy Ruiz, ali on ima u planu izazvati Deontaya Wildera. Usyk želi borbu protiv Tysona Furyja, a Ruiz se želi boriti s Wilderom.

U ovome slučaju, Hrgović bi izvisio, ili možda ipak ne…

Hrgoviću se otvara treća opcija, a ona se zove, Anthony Joshua, bivši svjetski prvak koji ne prolazi najbolje dane svoje karijere. On je u negativnom nizu od dva poraza, a upravo borba s Hrgovićem i eventualno osvajanje pojasa učinila bi ga ponovno relevantnim. Ova opcija možda ima i najviše smisla, a ukoliko bi se Ruiz ipak odlučio na meč s Hrgovićem, postoji opcija da bi menadžerska kuća Anthonyja Joshue platila Meksikancu, da se makne s puta i otvori priliku za Joshuin napad na pojas.

Više toga ćemo doznati za mjesec dana, a Hrgović se nalazi u sjajnoj poziciji. Usyk će kroz nešto više od dvadesetak dana morati se odlučiti, hoće li se odreći IBF pojasa ili će ući u ring s našim najboljim teškašem.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Borilački sportovi

Tyson Fury se nakon pobjede obračunao s Oleksandrom Usykom te usmeno dogovorio meč s njim.

Borilački sportovi

Roberto Soldić će za nešto više od tjedan dana debitirati unutar ONE FC-ovog kaveza.

Borilački sportovi

Prvi čovvjek boksa objavio je senzacionalnu vijest. Naime, objavio je da će sljedeći Usykov izazivač biti Filip Hrgović.

Borilački sportovi

Alen Babić saznao je ime svojeg sljedećeg protivnika. Borit će se protiv Riyada Merhyja u meču koji će odrediti sljedećeg izazivača za pojas u...