Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Klađenje

Što su dugoročne oklade i kako funkcioniraju?

Kada je o kladionici i tipu igrača riječ, prevladavaju oni koji gotovo svakodnevno vole odigrati na neki ishod te zatim pratiti kako će se kretati rezultat susreta na koji su odigrali. Međutim, postoji i onaj drugi tip koji voli sagledati širu sliku, detaljno analizirati nekoliko potencijalnih ishoda te zatim čekati koliko god je potrebno kako bi došao do dobitka. Za tu drugu vrstu idealan tip oklade je dugoročna oklada. Reći ćemo zato nekoliko riječi o njoj, objasniti njezinu svrhu te kako funkcionira.

Što je dugoročna oklada?

Dugoročna oklada je tip oklade u kojoj igrač odabire neko natjecanje na koje se želi kladiti te pokušava pogoditi neki od konačnih ishoda u tom natjecanju. Primjerice, igrač kladionice je veliki ljubitelj engleske nogometne lige i smatra kako posjeduje veliko znanje koje će mu pomoći da predvidi tko će na kraju sezone osvojiti naslov. Iako je sezona tek započela, dugoročnom okladom može pokušati predvidjeti osvajača i tako zapravo čitavu sezonu pratiti ekipu na koju je odigrao i šanse za dobitkom.

Na koje sportove se najčešće igraju dugoročne oklade?

Gotovo u svim tipovima oklada daleko prednjači nogomet. Kao najpopularnijem sportu na svijetu, njegova je ponuda najrazrađenija pa to uopće ne bi trebalo čuditi. Kada je riječ o drugim sportovima na koje se najčešće uplaćuju dugoročne oklade, možemo reći kako sve ovisi o tome koji je dio godine. Primjerice, jednom kada započne NBA Playoff, to će natjecanje postati najpopularnije. Isto vrijedi i za početak godine kada su aktualna rukometna reprezentativna natjecanja. Kada je o tenisu riječ, gotovo za svaki od četiri Grand Slam turnira u godini dugoročne oklade postaju izuzetno popularne i jedan su od najigranijih tipova oklada u tom periodu. Situacija je slična i s drugim sportovima, a za sve njih je moguće pronaći ovaj tip oklade.

Prednosti dugoročnih oklada

Dugoročne oklade imaju nekoliko prednosti u odnosu na obične oklade, a najznačajnija je svakako mogućnost osiguranja. Osiguranje u klađenju predstavlja dodatnu okladu na neki sportski događaj koja se kosi s prvobitnom okladom, ali u slučaju bilo kojeg od dva odigrana ishoda, igrač u njoj ostvaruje zaradu. Primjerice, igrač je odigrao da će ekipa koja nije u užem krugu favorita osvojiti naslov i onda zaista odlično stoji na tablici. U toj situaciji postoje odlične šanse za dobitkom pa se igrač dodatno osigurava tako što će odigrati i na jednu od ekipa iz kruga favorita kako bi u slučaju promašaja prvobitne oklade svejedno ostvario dobitak ili barem vratio svoj ulog.

Koje su najpopularnije dugoročne oklade?

Danas je moguće odigrati dugoročne oklade na puno različitih događaja, a najpopularnija je svakako ona dugoročna oklada u kojoj igrač predviđa koji će tim ili igrač osvojiti neko natjecanje. Međutim, postoji još zaista velik broj različitih tipova dugoročnih oklada od kojih poneke čak niti nisu povezane sa sportom. Uz oklade poput onih u kojima se bira najbolji strijelac, MVP ili vratar natjecanja, moguće je odigrati i neke oklade poput onih na predsjedničke izbore, pobjednika Eurosonga itd. Također, neke kladionice su kreirale vrlo specifične i zabavne oklade kao npr. hoće li Zemlju do određene godine posjetiti vanzemaljci i slično. Ono što je u svakom slučaju sigurno jest da igračima nikada neće ponestati zanimljivih i različitih opcija za odigrati neku dugoročnu okladu.

Najbolje online kladionice

95%
TOTAL SCORE

700 EUR bonusa na prvu uplatu

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

90%
TOTAL SCORE

Bonusi od 50%, 100% i 200% na prve tri uplate

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

85%
TOTAL SCORE

100 EUR bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

85%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

75%
TOTAL SCORE

70 EUR bonusa na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.

Ostavi komentar

Klađenje

Favbet slovi za jednu od najboljih kladionica u Hrvatskoj, a ako ste pročitali naše recenzije, bit će vam i jasno zašto. Jedna od njihovih...

Klađenje

Veljača je mjesec s pregršt zanimljivih sportskih događaja, od kojih će neka kladitelji u Hrvatskoj definitivno koristiti za slaganje svojih listića. Započela je nova...

Komentar

Da je Hrvatska takozvana “najsportskija” država na svijetu, apsolutno nema sumnje. Zadnjih dana, kako traje Svjetsko prvenstvo u nogometu, svi se još jednom dive...

Nogomet

Do prije nekoliko godina najjači derbi HNL-a. Više nije, no možda Rijeka uspije iznenaditi Dinamo. Saznajte gdje gledati prijenos