Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Klađenje

Što su value oklade i kako funkcioniraju?

Foto: Unsplash

Ako ste novi u svijetu klađenja, vjerojatno niste čuli za izraz “value betting” ili “value klađenje”. No, nemojte se uzrujavati oko toga jer ako ste početnici, možda je i bolje da s njime još niste upoznati. Međutim, ako želite podići svoju razinu klađenja na jednu višu razinu, value klađenje bi vam moglo donijeti puno uspjeha, a samim time i zarade.

Recimo stoga ukratko o čemu se radi i kako se može implementirati u klađenje.

Što znači value oklada?

Value je uobičajen izraz koji se koristi u financijskim ulaganjima, a ima isto značenje u sportskom klađenju. Ako je kvota na neki potencijalni sportski ishod u kladionici veća nego što bi trebala biti, radi se o value kvoti i mnogi će je igrači pokušati iskoristiti.

Da biste bili uspješni u samom klađenju, morate identificirati value oklade i kladiti se na njih bez obzira na to koliko je vjerojatno da će se ishod na koji ste odigrali zaista dogoditi. No, imajte na umu da je traženje i identificiranje value oklade dosta težak zadatak i zahtijeva puno istraživanja od samog igrača.

Najjednostavniji način kako prepoznati value okladu je usporediti kvote u više kladionica i naći onu koja se ističe po svom iznosu.

Načini identificiranja value oklade

Rekli smo kako je jedan od najjednostavnijih načina za prepoznati value okladu usporediti kvote u više kladionica, ali postoje i neki drugi načini koji možda ne zahtijevaju toliko truda i muke oko traženja.

Postavite svoju kvotu

Pod pretpostavkom da znate ponešto o sportu na koji se kladite jer inače klađenje ne bi imalo smisla, vrlo vjerojatno ćete sami znati postaviti kvote po svojoj procjeni za neki sportski događaj. Kada odlučite koje bi kvote za taj događaj trebale biti po vašem mišljenju, usporedite ih s onima koje su postavile kladionice. Ako uočite neko veće odstupanje, moguće je da se radi o value prilici i trebali bi odigrati na taj ishod.

Ne razmišljajte o tome tko je favorit

Cilj value klađenja kao što smo naučili je procijeniti vjerojatnost događaja točnije od kladionica ili drugih igrača. Da biste to učinili, važno je razmišljati o vjerojatnosti, a ne samo gledati koga su novinari ili komentari na Internetu okarakterizirali favoritima. Favoriti ne pobjeđuju stalno i upravo je to ono što možete iskoristiti u svoju korist. Kada pokušavate sami odrediti svoje kvote i pronaći odgovarajuću value okladu, ne razmišljajte o tome što drugi kažu tko je favorit, a tko autsajder.

Specijalizirajte se

Niti jedan igrač kladionice neće biti stručnjak za sve sportove. Postoji zaista velik broj različitih sportova na tržištu, a u svakom od njih postoji još više liga i natjecanja. Ako pokušate biti uspješni u predviđanju value oklada u puno raznih sportova, lako je moguće da zapravo nećete biti uspješni niti u jednom.

Specijalizirajte se stoga za jedan ili dva sporta koji vam idu najbolje i koje pratite više od drugih. Na taj ćete način puno lakše prepoznati gdje se krije value i to bi se trebalo odraziti na vašim prihodima ostvarenim ovim tipom klađenja. Idealno je imati i par najdražih timova i sportaša koje ćete konstantno pratiti te tako uvijek biti u toku.

Najbolje online kladionice

95%
TOTAL SCORE

700 EUR bonusa na prvu uplatu

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

90%
TOTAL SCORE

Bonusi od 50%, 100% i 200% na prve tri uplate

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

85%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

85%
TOTAL SCORE

100 EUR bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

Ostavi komentar

Klađenje

Nogomet je najpopularniji sport na svijetu, a izreka da je “nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu” definitivno nije daleko od istine. Osim ogromnog broja...

Promo

Studija objavljena u časopisu Oxidative Medicine and Cellular Longevity sugerira da bi svakodnevna konzumacija tamne čokolade mogla pomoći u smanjenju ozljeda mišića izazvanih vježbanjem...

Klađenje

Veljača je mjesec s pregršt zanimljivih sportskih događaja, od kojih će neka kladitelji u Hrvatskoj definitivno koristiti za slaganje svojih listića. Započela je nova...