Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Atletika

SUTRA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA (5. KOLOVOZA): Može li nas Ana Šimić iznenaditi finalom skoka u vis?

Jedina hrvatska predstavnica sutra

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL // Montaža: hrsport.hr

Ana Šimić, Bojana Bjeljac, Matea Parlov Koštro i Ivan Kvesić. Karatist blažen među atletičarkama. Društvo je to koje ćemo još od hrvatskog sporta popratiti na 32. Olimpijskim igrama u Tokiju. Dakle, u teoriji možemo doći do maksimalnog broja od 12 medalja, no realnije je nadati se jedino odličju Ivana Kvesića u karateu, inače, sporta koji će u Tokiju doživjeti svoje premijerno olimpijsko izdanje. Od „fantastične četvorke”, prva će u akciju izaći Ana Šimić u kvalifikacijama skoka u vis.

Daleko je Ana od svojih najboljih dana kad je bila na granici dva metra kao, recimo, na Europskom prvenstvu 2014. godine u Zurichu (199 cm) kada je stigla do svoje najveće medalje u karijeri, europske bronce (još ima zlato s Mediteranskih igara u Mersinu 2013. i broncu s Kontinentalnog kupa u Marakešu 2014. godine). Ove je sezone najviše skočila 189 cm, što nije niti blizu rezultatima onih najboljih djevojaka.

Šimić je smještena u kvalifikacijsku skupinu B s još 14 drugih skakačica, a zajedno s grupom A za prolaz u finale borit će se 30 atletičarki. Norma za siguran prolazak kvalifikacija podignuta je na 195 cm što Ana, realno, već sedam godina nema u nogama. Međutim, uz nešto sreće mogla bi se svrstati među 12 najboljih po rezultatu. Ne uzdamo se previše uz to, no ipak su ovo Olimpijske igre. Sve je moguće.

Kvalifikacije skoka u vis započet će u 2:10 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Dan 13

02:10 h – Ana Šimić (atletika, skok u vis, kvalifikacije B)

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati