Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sport

Sutra nema spavanja: Podržimo Leonu i djevojke!

Foto: Screenshot / Montaža: hrsport.hr

Sutrašnji je dan peti na Olimpijskim igrama u Pekingu, no prvi u kojem će Hrvatska imati jaku uzdanicu za izvrstan plasman. Njezino je ime Leona Popović, tek je preboljela koronavirus i pravo je pitanje u kakvom se stanju nalazi. Prekjučer je stigla u Peking, propustila je veleslalom koji joj je trebao poslužiti kao uvertira u ono što slijedi sutra od 3:15 sati – olimpijski slalom.

Mrkopaljka je zahvaljujući sjajnim ovosezonskim slalomskim nastupima osigurala odličnu startnu poziciju za slalom na olimpijskoj stazi. Dobila je startni broj 10, najniži u profesionalnoj karijeri. Iako su joj 24 godine, već je debitirala na Olimpijskim igrama, u Pjongčangu prije četiri godine. Nastupila je samo u veleslalomu kojeg ne pamti po lijepom, budući da je ondje doživjela težak pad zbog kojeg je propustila ostatak sezone.

Hrvatska će na startu imati još dvije slalomašice. Startni broj 36 dobila je Zrinka Ljutić, a broj 42 Andrea Komšić koja bi trebala nastupiti nakon ozljede na zagrijavanju uoči veleslaloma. Slalom će otvoriti Lena Duerr, nakon koje slijedi apsolutna vladarica ove discipline, Petra Vlhova. Vodeća u ukupnom poretku i ona koja se treba iskupiti zbog izlijetanja u veleslalomu, Mikaela Shiffrin, ima startni broj 7.

Prva vožnja na rasporedu je 3:15, a druga u 6:45 sati, uz prijenos na HRT-u 2. Dakle, nema spavanja ili ima ranog ustajanja. Birajte…

Ostavi komentar

Skijanje

Slalom u Soldeuu i 18. ožujak 2023. godine pamtit će do kraja života, dan kada joj je malo nedostajalo do pobjede. No, postoljom je...

Skijanje

Koliko je bila brza naša Leona, govori činjenica da je trenutno ispred najbolje skijašice svijeta, Mikaele Shiffrin

Skijanje

Nudi se jedno pitanje - želi li Shiffrin krenuti u lov na Annemarie Moser-Proell koja je rekorderka po broju osvojenih velikih Kristalnih globusa?

Skijanje

Tko može oduzeti pobjedu slavnoj Amerikanki? Niti jedna od protivnica. Jedino sama sebi...