Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Automoto

Takuma Sato – Najbolja japanska ‘kamikaza’ u Formuli 1

F1 povijest

Foto: Screenshot

Japanac, Takuma Sato, jedan od najboljih, ako ne i najbolji japanski vozač u Formuli 1. U “oktanski cirkus” ušao je 2002. godine kada je potpisao za momčad Jordan Honde. U prvoj sezoni, Sato je osvojio samo dva boda petim mjestom na domaćoj utrci u Suzuki. Sljedeće sezone, Sato je prešao u momčad BAR-a s Hondinim motorom. Sato je te sezone vozio opet samo na Velikoj nagradi Japana te je opet osvojio šesto mjesto.

Godine 2004. postao je standardni vozač BAR Honde. Iste godine osvojio je najviše bodova u svojoj F1 karijeri, a imao je i postolje na Velikoj nagradi SAD-a kada je bio treći. Godine 2005. u BAR-u je osvojio samo jedan bod osmim mjestom na Velikoj nagradi Mađarske. Godine 2006. izgubio je mjesto u momčadi BAR-a te je prešao u novu momčad Super Aguri Honde. U prvoj sezoni u Super Aguriju, najbolje mjesto mu je bilo deseto mjesto na Velikoj nagradi Brazila.

Sljedeće 2007. godine, u Super Aguriju je osvojio prve bodove za tu momčad nakon što je bio osmi u Španjolskoj i šesti u Kanadi. Sljedeće sezone, 2008. godine, odvozio je samo četiri utrke za Super Aguri Hondu jer se nakon četiri utrke u sezoni momčad povukla iz prvenstva.

Takuma Sato – F1 karijera:

  • 2002. Jordan Honda
  • 2003. – 2005. BAR Honda
  • 2006.- 2008. Super Aguri Honda

Sretan Vam dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Neka se pamti i spominje…
Ostavi komentar

Možda će vas zanimati