Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Stolni tenis

Tamara Boroš je opet europska prvakinja

Foto: Hrvatski stolnoteniski savez

Tamara Boroš opet je prvakinja Europe. Nekad vrhunska hrvatska stolnotenisačica već dvije godine je izbornica Njemačke i u tom razdoblju dvaput ih je odvela na krov Europe. U Malmöu smo gledali identično finale kao i prije dvije godine u Cluj Napoci, a ovog puta Njemice su pobijedile Rumunjke još uvjerljivije (3:0). Te dvije reprezentacije dominiraju europskim stolnim tenisom od 2013., pet od sedam finala su igrali međusobno, a Njemice su ovom prigodom uzvratile Rumunjkama za poraz s Europskih igara.
Ovim uspjehom Njemice su osvojile deveto ekipno zlato na kontinentalnim prvenstvima, čime se Njemačka izjednačila s prethodnim rekorderom, Mađarskom.

Ekipu Njemačke su činile Han Ying, Nina Mittelham, Shan Xiaona, Sabine Winter i Annett Kaufmann. Zanimljivo je da su sve susrete pobijedili s 3:0, redom Englesku, Austriju, Ukrajinu Italiju, Portugal i na kraju Rumunjsku. Treće mjesto osvojio je Portugal i Francuska.

Ostavi komentar

Stolni tenis

Hrvatske stolnotenisačice izborile su Europsko prvenstvo, koje se igra od 10. do 17. rujna 2023. u Malmöu. Hrvatska je na kvalifikacijama u Osijeku osvojila...