Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Atletika

Tradicija koja traje od 1. siječnja 1977.: Novogodišnja utrka u Varaždinu privukla 300 trkača

Dvostruka pobjeda za Dubrovnik

Foto: Pixabay

Jučer se širom svijeta slavio ulazak u Novu godinu, za koju se svi zajedno nadamo da će biti bolja nego što je to bila posljednja, a velikim dijelom i pretposljednja. U brojnim hrvatskim gradovima organizirao se doček na otvorenom, kao primjerice u Varaždinu. Žitelje ovoga baroknoga grada zabavljao je najprije Romantix, bend koji obrađuje i izvodi pjesme svjetski poznatog glazbenog dua Eurythmics, a potom su na scenu stupili i poznati varaždinski tamburaši, Kavaliri. Dakle, za svakog je bilo ponešto, pa tako i za one željne sporta i natjecanja. S Franjevačkog trga točno u ponoć krenula je 43. Novogodišnja utrka.

S iznimkom od tri godine ne odvijanja ove poznate trkačke utrke, Novogodišnja utrka u Varaždinu pravi je mamac za sve koji u Novu godinu žele ući potpuno zdravo. Oko 300 trkačica i trkača iz pet zemalja natjecalo se za pobjedu i novčanu nagradu od 700 kuna, a za to je trebalo najbrže istrčati dionicu od 4,6 kilometara. Pobjedu među ženama, ali i među muškarcima odnijeli su natjecatelji iz Dubrovnika. Njihova imena su Ante Živković i Tea Faber.

Živkoviću je ovo bio drugi nastup na poznatoj utrci, a pobjedničko vrijeme iznosilo je 14 minuta i 35 sekundi. Pobjednik se nada da će mu i ostatak godine proteći u takvom tonu:

Prva pobjeda, super osjećaj, nije moglo početi bolje. Ovo je jedinstvena utrka i zanimljivo je trčati ovdje. Rezultat je odličan i nadam se takvom nastavku godine.

Minutu i deset sekundi sporije vrijeme ostvarila je njegova sugrađanka, najbrža među ljepšim spolom, Tea Faber:

Fenomenalan je osjećaj započeti novu godinu pobjedom na ovako dobroj utrci. Godina je dobro počela i samo da nema ozljeda, da ostanem u dobrom treningu i rezultati će doći sami po sebi.

Još od prvog izdanja, onog 1977. godine kada je slavio Mladen Mavar, varaždinska utrka privlači brojne natjecateljice i natjecatelje iz Hrvatske, ali i drugih zemalja. Mnogo toga se promijenilo od tada kada su glazbenim top-listama vladali Stevie Wonder, ABBA i Bee Gees. Međutim, Novogodišnja utrka nastavlja starim običajima te se organizatori nadaju ponovnom porastu trkača. Rekord je postavljen prije dvije godine – tada je ulicama Varaždina trčalo čak 550 natjecatelja.

Top 5 internet kladionica

1
95%
TOTAL SCORE

100% bonus do 5000kn

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

2
90%
TOTAL SCORE

500kn bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

3
85%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

4
85%
TOTAL SCORE

1000kn paket dobrodošlice

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

5
80%
TOTAL SCORE

Do 500kn dobrodošlice na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Atletika

Najbolji hrvatski bacač kugle i osvajač bronce na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu 2016. godine, Filip Mihaljević, zauzeo je četvrto mjesto u finalu SP-a...

Atletika

Narednog vikenda, od 18. do 20. ožujka, u beogradskoj Štark Areni, održat će se 18. po redu Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici. Zbog pandemije...