Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Vaterpolo

Tucak se obrušio na kritičare hrvatskog reprezentativca: ‘On je sjajan dečko, miševe može biti sram’

Foto: Screenshot

Još se nisu slegli dojmovi nakon povijesnog zlata, kojeg je Hrvatska osvojila na Europskom prvenstvu, koje se igralo u Splitu. Pali su Mađari, s rezultatom 10-9. U Spaladium areni je zavladao delirij, a slavilo se do ranih jutarnji sati.

Jedan od najboljih igrača u našim redovima, zasigurno je Jerko Marinić Kragić. On je s nekim ključnim golovima, bio veoma zaslužan za ovaj uspjeh. No, on je po jednoj drugoj stvari poseban. Zbog njega je nastao famozan naziv ‘orjuna’, zbog kojeg je, nažalost, prepoznat.

Izbornik Ivica Tucak progovorio je o toj temi te je uputio oštru poruku kritičarima.

– Ne znam stvarno puno o tome, to nisam pratio pa stvarno ne znam. Ti nazivi orjuna, tko je to kazao, tko je to pisao i kakav se dojam stvarao o njemu ili njima, kako god… Gledajte, mi živimo u državi u kojoj, pa ako mi je zbog ičega žao, to je što je ta demokracija za koju smo se svi mi borili, pa i ja, dozvolila da baš svatko, ali svatko ima pravo, svakakav mediokritet, svakakva prava na javne istupe. Ali, ti i takvi nemaju pravo nikog nazivati pogrdnim imenima i nemaju pravo nikog, ali nikog javno stigmatizirati, vrijeđati ljude. Ako mi je zbog ičega žao što smo doživjeli demokraciju onda mi je žao zbog toga što su ti miševi izašli iz svojih rupa, ti koji bi vrijeđali ljude i zvali ih orjunašima. Jerko Marinić-Kragić je, prije svega, jedan fantastičan mladić s velikim srcem i mudima, sa emocijama. Treba ga voljeti i poštivati, ali nazivati ga orjunašem – naglasio je Tucak.

Ostavi komentar

Vaterpolo

Mađari, žao nam je. Igralo se u Melbourneu ili u vašem bazenu, Hrvatska je prvak svijeta!

Vaterpolo

Najbolji vratar Europskog prvenstva 2022. u Splitu