Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Nogomet

Ususret nove sezone 1. HNL pitali smo komentatora HNTV-a za komentar: “Rijeka će nevjernim Tomama začepiti usta”

Komentatorska razmišljanja

Foto: Screenshot

Par sati prije početka nove sezone HNL-a porazgovarali smo s komentatorom Hrvatske nogometne televizije, Ivanom Ljubićem, i zamolili smo ga da nam ukratko opiše svoje viđenje Prve HNL u novoj sezoni.

On nam je izjavio:

“HNL u svoju nominalno 30. sezonu ulazi kao 14. najvrjednija liga “Starog kontinenta” (izvor: TM). To je dovoljno relevantan podatak pored mora drugih argumenata da je naša liga najjača od hrvatske samostalnosti. Uostalom, ti trendovi se kontinuirano nastavljaju od formiranja Lige 10. Rast 1. HNL za sobom vuče čitav hrvatski klupski nogomet. Ako ćemo o nekakvim predviđanjima onda nije potrebno biti naročit Nostradamus za istaknuti Dinamo kao neprikosnovenog favorita za obranu titule. Osijek je prvi izazivač. Rijeka će opet “nevjernim Tomama” začepiti usta, a očekujem konkurentniji Hajduk. Najteži zadatak čeka Hrvatski dragovoljac. Preživjeti i dočekati iduću sezonu za stolom. I upravo iduća sezona će označiti prekretnicu jer će u HNL ući više novaca na osnovu novog ugovora za TV prava. Ta činjenica diže dodatno uloge za sve klubove u ligi pa nas u donjoj polovici pored spomenutih “Dragovoljaca” čeka makljaža. Mislim da će se opet stvoriti jaz između gornjeg i donjeg doma”.

Lokomotiva najavljuje mirniju sezonu, a istom se nadaju Slaven, prije svih istraumatizirana Istra 1961 i Šibenik. Goricu vidim u srcu ljestvice. Velik je broj novih trenera, treba pričekati barem prvi krug prvenstva za dobar uzorak. Do tada će barem jedna glava pasti, a ostatak se stabilizirati. Sve u svemu, uvjeren sam da nas čeka izuzetna sezona, kako u 1. HNL tako i u Drugoj jer svi žele mjesto za stolom. I da ne zaboravim. Posebna je satisfakcija što ćemo s iznimkom Gorice imati sve redom hibridne travnjake najviše kvalitete. U prijevodu, čeka nas još brži i atraktivniji HNL”.

“I za kraj, ne treba smetnuti s uma povratak navijača na tribine (bez obzira na redukcije), ali i primjetnu medijsku ekspanziju lige. Mislim da generalno možemo u dogledno vrijeme biti među deset liga u Europi. Po sirovom talentu brušenom od strane stotina neopjevanih junaka smatram da naš klupski nogomet tamo i pripada”.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Nogomet

Šibenik - Slaven Belupo 1:1 (0:0 - 3:5 11m)