Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Skijanje

Veleslalom u Val d’Isereu: Zubčiću broj 13 nesretan, sutra prilika za iskupljenje

Filipa Zubčića dohvatio je startni broj 13 koji se, ipak, naposljetku pokazao nesretnim

Foto: Screenshot

U prijepodnevnim satima započeo je drugi veleslalom sezone, prvi nakon mjesec i pol i otvaranja u Soldenu. Lokacija je poznato francusko skijalište, Val d’Isere, u kojemu će se sutra održati i slalomska utrka među muškarcima. Hrvatska je današnjoj veleslalomskoj utrci imala jednog predstavnika koji nije briljirao.

Morao je riskirati, što nije mudro na ovakvoj stazi

Filipa Zubčića dohvatio je startni broj 13 koji se, ipak, naposljetku pokazao nesretnim. Svi veleslalomaši prije njega uspjeli su stići do cilja zahtjevne staze u Val d’Isereu, ali ne i Filip. Već nakon nekoliko vrata napravio je ogromnu pogrešku koja je gotovo izbacila iz utrke. U nastavku je morao maksimalno riskirati, što i nije pametno na Bellevardeu koji je tradicionalno zahtjevan skijašima. Na prvom prolazu, Filip je kasnio +3.36 za vodećim Odermattom, da bi ubrzo napravio finalnu grešku koja mu je uništila svaku nadu da se može plasirati u drugu vožnju.

U vodstvu nakon prve vožnje je spomenuti Marco Odermatt, najbolji skijaš današnjice. Švicarac ima 45 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranog Manuela Fellera te je izgledno kako će se njih dvojica boriti za veleslalomsku pobjedu u Val d’Isereu. Na trećoj poziciji je Alexander Schmid sa zaostatkom od +1.19. Nijemac u Francuskoj lovi drugo veleslalomsko postolje u karijeri. Druga vožnja na rasporedu je u 12:30 sati.

Sutra će biti pakleni dan hrvatskog skijanja, budući da nas čekaju nastupi čak šest hrvatskih skijašica i skijaša. U Val d’Isereu u 9:30 sati kreće prvi slalom sezone u kojem će bodove pokušati ugrabiti četvorica Hrvata – uz Filipa Zubčića, još i Samuel Kolega, Istok Rodeš i Matej Vidović. Sat vremena kasnije u akciju kreću dvije sjajne Hrvatice, Zrinka Ljutić i Leona Popović. U talijanskom Sestriereu ovog se vikenda voze tehničke discipline. Nakon što je Zrinka propustila današnji veleslalom zbog viroze, sutra ju očekujemo na slalomskoj stazi, kao i Leonu.

Rezultati 1. vožnje veleslaloma u Val d’Isereu

 • 1. Marco Odermatt (Švi) 1:01.89
 • 2. Manuel Feller (Aut) +0.45
 • 3. Alexander Schmid (Nje) +1.19
 • 4. Atle Lie McGrath (Nor) +1.32
 • 5. Henrik Kristoffersen (Nor) +1.49
 • 5. Loic Meillard (Švi) +1.49
 • 7. Lucas Braathen (Nor) +1.54
 • 8. Stefan Brennsteiner (Aut) +1.63
 • 8. Alexis Pinturault (Fra) +1.63
 • 10. Marco Schwarz (Aut) +1.85
 • 30. Simon Maurberger (Ita) +3.30
 • x. Filip Zubčić (Hrv) odustao

SLJEDEĆI VELESLALOM: Alta Badia (Italija) – 18. prosinca

SLJEDEĆA UTRKA: Val d’Isere (Francuska) – slalom, 11. prosinca

Ostavi komentar

Skijanje

S današnjih 26 bodova, Ljutić je ušla u Top 10 društvo najboljih skijašica svijeta u ukupnom poretku

Skijanje

Za razliku od prve vožnje u kojoj je napravila veću pogrešku odmah pri izlasku iz startne kućice, drugu vožnju Zrinka je odradila sjajno, od...

Skijanje

Prvi vikend prosinca u fokusu je majstorima brzih disciplina, a nova tehnička uzbuđenja zakazuju se za 9. i 10. prosinac...

Skijanje

Hrvatska je na odgođenom startu nove sezone imala trojicu predstavnika