Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Skijanje

VIDEO Hrvatice još bolje nego jučer: Obje među 10 najboljih!

Hrvatska tinejdžerka ostvarila je najbrže vrijeme u prvom sektoru (?!), a nakon dva sektora imala je prednost od 14 stotinki pred Shiffrin!

Foto: Screenshot

Moramo biti iznimno zadovoljni skijanjem na početku nove sezone hrvatskog ženskog dvojca, Zrinke Ljutić i Leone Popović. Nakon što je u jučerašnjem prvom slalomu sezone u Leviju, Leona dohvatila deseto mjesto, a Zrinka fenomenalno skijala dok nije napravila kobnu grešku u drugoj vožnji i odustala, u drugom slalomu koji se danas održava također u finskom skijalištu, naše su djevojke još bolje. Nakon prve vožnje Ljutić drži sedmo mjesto sa zaostatkom od 73 stotinke, dok je Popović na desetoj poziciji i zaostaje 88 stotinki za vodećom Mikaelom Shiffrin!

Kao i jučer, Leonu je ponovno zadesio startni broj 15 koji joj, očito, leži. Bila je vrlo mirna na skijama kroz čitavu Levi Black stazu i u cilj ušla na sedmoj poziciji. Do kraja prvog laufa prestigle su je Thea Louise Stjernesund, Maria Therese Tviberg i – Zrinka Ljutić. Najveći talent svjetskog skijanja još je jednom pokazala da je samo pitanje vremena kada će dohvatiti postolje u Svjetskom kupu. Zrinka je sa startnim brojem 30 zauzela identično sedmo mjesto kao u jučerašnjoj prvoj vožnji. Hrvatska tinejdžerka ostvarila je najbrže vrijeme u prvom sektoru (?!), a nakon dva sektora imala je prednost od 14 stotinki pred Shiffrin! Više od šest desetinki izgubila je na strmini koju je odlučila nešto sigurnije proći zbog jučerašnje greške na ovom dijelu staze koja joj je “ukrala” bodove. Naposljetku – novo sedmo mjesto i nova prilika za ponavljanje dosega iz Meribela (ožujak 2022.) gdje je zauzela petu poziciju na završnici sezone.

Druga vožnja na rasporedu je u 13:15 sati uz prijenos na HRTi platformi.

Poredak nakon 1. vožnje

  • 1. Mikaela Shiffrin (SAD) 56.86
  • 2. Lena Duerr (Nje) +0.07
  • 3. Petra Vlhova (Svk) +0.10
  • 4. Wendy Holdener (Švi) +0.21
  • 5. Thea Louise Stjernesund (Nor) +0.35
  • 6. Sara Hector (Šve) +0.42
  • 7. Zrinka Ljutić (Hrv) +0.73
  • 8. Katharina Liensberger (Aut) +0.81
  • 9. Maria Therese Tviberg (Nor) +0.82
  • 10. Leona Popović (Hrv) +0.88
Ostavi komentar

Skijanje

Slalom u Soldeuu i 18. ožujak 2023. godine pamtit će do kraja života, dan kada joj je malo nedostajalo do pobjede. No, postoljom je...

Skijanje

Koliko je bila brza naša Leona, govori činjenica da je trenutno ispred najbolje skijašice svijeta, Mikaele Shiffrin

Skijanje

Nudi se jedno pitanje - želi li Shiffrin krenuti u lov na Annemarie Moser-Proell koja je rekorderka po broju osvojenih velikih Kristalnih globusa?

Skijanje

Tko može oduzeti pobjedu slavnoj Amerikanki? Niti jedna od protivnica. Jedino sama sebi...