Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Vaterpolo

Vlada dala blagoslov – Europsko prvenstvo u vaterpolu ponovno u Hrvatskoj

Hrvatska vaterpolo
FOTO: HVS

Europska plivačka federacija (LEN) prošlog je tjedna definitivno otkazala domaćinstvo EP-a u vaterpolu koje se trebalo igrati u Izraelu. Razlog je rat na tom području, a u jednom je trenutku bilo pitanje hoće li se EP uopće i odigrati.

Za domaćinstvo se prijavio Hrvatski vaterpolski savez, a još se čeka službena obavijest o domaćinstvu od LEN-a. Prema prvim informacijama, Europsko prvenstvo bi se trebalo održati u Zagrebu.

Vlada Republike Hrvatske je na zasjedanju u četvrtak dala suglasnost za organizaciju Europskog prvenstva u vaterpolu, koje bi se održalo u Hrvatskoj od 3. do 17. siječnja 2024., a sukladno zamolbi Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Financijska sredstva za sufinanciranje troškova organizacije Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. godine, osigurat će se u ukupnom iznosu od 2 milijuna eura preraspodjelom sredstava u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcija za 2024. i 2025. godinu, na proračunskim pozicijama Ministarstva turizma i sporta, priopćeno je iz Vlade.

Ako Hrvatska dobije domaćinstvo bio bi to jedinstven slučaj da jedna zemlja organizira dva uzastopna europska prvenstva. Prije godinu dana je održan EURO u Splitu, na kojemu je Hrvatska osvojila naslov prvaka.

Prema prvim informacijama, Europsko prvenstvo će se uz Zagreb organizirati i u Dubrovniku. U Gružu bi skupina u kojoj je Hrvatska te još jedna skupina trebale odigrati prvi krug, a potom će se sve preseliti u Zagreb.

Ostavi komentar

Vaterpolo

Ivica Tucak, izbornik hrvatske reprezentacije odredio je 20 igrača koje je pozvao na pripreme Barakuda koje će se održati od 19. do 24. ovog...

Vaterpolo

Hrvatski vaterpolisti su uvjerljivom pobjedom od 17:10 protiv Australije u susretu za 9. mjesto završili nastup na Svjetskom prvenstvu u japanskoj Fukuoki. To deveto...

Vaterpolo

Razigravanje od 9. do 12. mjesta s vaterpolskim liliputancima. To je realnost hrvatske vaterpolske reprezentacije na aktualnom Svjetskom prvenstvu koje se održava u japanskoj...

Vaterpolo

Nakon pobjeda protiv Argentine i Japana te poraza protiv Mađarske, hrvatski vaterpolisti su kao drugoplasirani u skupini izborili osminu finala Svjetskog prvenstva koje se...