Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Vaterpolo

Za dva dana vaterpolski klasik: ‘Pitanje je je li lakša Srbija ili SAD, tko će to znati’

SP u vaterpolu 2022.

Foto: Screenshot HRT

Gruzijci su apsolvirani, a pobjeda nad njima donosi hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji okršaj sa Srbijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. I njihova je selekcija pomlađena, kao i naša, te nas zasigurno čeka napeto odmjeravanje snaga dviju momčadi u kojima je ravnoteža mladosti i iskustva. 

Izbornik, Ivica Tucak, zadovoljan je što danas nije došlo do napetih situacija, budući da je Gruzija u svojoj skupini pružila jako dobar otpor Mađarima, a pogotovo Crnogorcima od kojih su doživjeli minimalan poraz, uz to da su imali napad za remi. Dotaknuo se izbornik današnje utakmice u razgovoru za HRT:

Pribojavali smo se na jedan pozitivan način ove utakmice, ali mislim da smo, uistinu, pokazali jednu zrelost, jednu kompaktnost, da smo odigrali jako dobro, pametno,… Ovo je protivnik kojeg smo mi, neću reći demolirali, ali nadigrali u svim segmentima, a koji je s Crnom Gorom odigrao na jednu loptu, koji je s Mađarskom tri četvrtine bio u egalu. Jedna dobra reprezentacija. Neću reći da je Gruzija vrhunska, da me netko ne bi krivo shvatio, ali jedna dobra reprezentacija… No, mislim da smo mi odigrali jednu odličnu utakmicu i tako, tek sad počinje ono pravo, uvijek to govorimo. Ovo je sad ono što smo mi željeli, četvrtfinale.

Da su “Barakude” zauzele prvo mjesto u svojoj skupini, u četvrtfinalu bi ih čekala selekcija Sjedinjenih Američkih Država:

Htjeli smo nešto lakšeg protivnika nego što je Srbija, ali pitanje je je li u ovom trenutku lakša Srbija ili SAD, tko će to znati. Ono što je bitno je da mi budemo, ako je moguće, na ovom nivou i još bolji od ovoga. Tako ćemo se pripremati, ovo apsolvirati i ići ćemo dalje u turnir. Ja vjerujem, korak po korak dalje.

Četvrtfinale (srijeda)

Grčka – SAD (13:00 h)

Mađarska – Italija (16:00 h)

Španjolska – Crna Gora (19:30 h)

Srbija – Hrvatska (21:00 h)

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati