Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Stolni tenis

Zagreb dobio domaćinstvo Europskog prvenstva u stolnom tenisu

Foto: Pixabay

Odlične vijesti za hrvatski stolni tenis stižu iz Europske stolnoteniske federacije. Zagreb će ove godine biti domaćin Europskog prvenstva do 13 godina (14. – 18. lipnja). ETTU po prvi put organizira Euro za ovu kategoriju, a čast da bude prvi pripala je baš Zagrebu.

Bit će ovo izazovna godina za Hrvatski stolnoteniski savez s obzirom na to da će se u Hrvatskoj održati čak pet međunarodnih događaja. Uz već spomenuto EP, Osijek će biti domaćin dva događaja, prvog turnira Europe Youth Series – Croatia Open (26. – 30. travnja) te kvalifikacija za seniorsko ekipno Europsko prvenstvo (5. – 7. svibnja). Također, već tradicionalno se u Hrvatskoj održavaju turniri iz WTT serije. U Zagrebu će se igrati seniorski turnir WTT Contender (26. lipnja – 2. srpnja), a u Varaždinu WTT Youth Contender (28. kolovoza – 3. rujna).

Bitno je da Hrvatska organizira što više organizira turnira kako bi i naši mladi imali priliku što više nastupati u međunarodnoj konkurenciji. Drago nam je što smo dobili povjerenje od Europske stolnoteniske federacije, koja je prepoznala naše sposobnosti u organizaciji takvih događaja. Riječ je o novom formatu natjecanja, a naši mladi će moći uvidjeti gdje se nalaze unutar europskog stolnog tenisa. Svakako pozitivan stvar za hrvatski stolni tenis,

istaknuo je Zoran Primorac, predsjednik HSTS-a te dodao:

Ne sumnjam da će biti dobar turnir, uvijek smo bili dobri domaćini i po tome smo poznati u svijetu. Kad sam se kandidirao za predsjednika HSTS-a u mom programu je bilo istaknuto kako je cilj dobiti što više ovakvih događaja. Glavni cilj je da naši mladi što više igraju, ali ništa manje važno nije i to što ćemo kroz te turnire zaraditi sredstva za Savez, a koja će se ulagati u programe i razvoj igrača. ‘Win-win’ situacija za sve.

Ostavi komentar

Stolni tenis

Hrvatska je prva u skupini i to s maksimalnim učinkom 3-0. Ostaje nam još susret s Austrijom u gostima, ali to će biti tek...