Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Klađenje

Zašto je tenis jedan od najboljih sportova za klađenje?

Tenis

Tenis
Foto: Shutterstock

Tenis je jedan od najpopularnijih sportova, a mnogima je ujedno i najdraži za pratiti. No, ono što mnogi ne znaju ili zanemaruju je i činjenica da je jedan od najboljih sportova za klađenje. U nastavku ćemo pokušati objasniti zašto to tvrdimo te navesti neke dobre primjere kada je tenis isplativiji i bolji od svih ostalih sportova.

Osnove klađenja na tenis

Tenis nudi samo dva potencijalna ishoda, što povećava šanse za točnom prognozom u odnosu na neke druge sportove, kao primjerice nogomet. Često su stoga igrači koji postavljaju rekorde, kao Rafael Nadal, Novak Đoković ili Roger Federer, bili neke od najsigurnijih oklada u kladionicama općenito. Oni su najbolji primjer kako u tenisu zapravo favoriti puno češće dolaze do pobjeda nego u drugim sportovima i to je već u startu nešto što ga čini isplativim.

Druga dva popularna tipa oklada u tenisu su oklade na broj gemova i hendikep gemova. U okladi na broj gemova pokušava se predvidjeti koliko će ukupno biti gemova u setu ili meču, dok se kod hendikepa pokušava predvidjeti koliko će jedan igrač osvojiti gemova više od drugog. Te oklade često je dosta lako predvidjeti jer postoje različiti tipovi igrače. Primjerice, ako igraju dva igrača s odličnim servisima, logičan je zaključak da će meč završiti s velikim brojem gemova jer je teško napraviti break.

Postoje i neke druge, nešto manje popularne oklade na tenis kao točan rezultat po setovima ili hoće li broj gemova biti paran ili neparan, ali ove ranije spomenute uglavnom su najisplativije.

Foto: Shutterstock

Statistike i analiza

U tenisu se za svakog pojedinog igrača može pronaći velik broj različitih statistika. Te statistike se mogu koristiti za analize i predviđanje ishoda mečeva, što je ključno za uspješno klađenje.

Među najčešćim statistikama koje se prate u tenisu su forma i rezultati prethodnih mečeva, a važno je uzeti u obzir neke karakteristike igrača, kao što smo ranije spomenuli. Analizirajući statistike i podatke o igračima, ljubitelji klađenja mogu dobiti uvid i bitne smjernice na što bi mogli odigrati, a što potencijalno izbjeći.

Također, uz pomoć statistika i analiza, moguće je pratiti neke trendove i obrasce u igri igrača, što omogućuje preciznije predviđanje kako će se meč razvijati. To je također poprilično bitno kod klađenja uživo jer će oni najspretniji znati iskoristiti takva opažanja.

Prednosti klađenja na tenis

Kada govorimo o tome da je tenis najbolji sport za klađenje, svakako moramo izdvojiti njegove tri ključne prednosti kako bi to potvrdili. One su sljedeće:

  1. Veća predvidljivost ishoda mečeva: Kao što smo u uvodu spomenuli, u usporedbi s drugim sportovima, tenis je često predvidljiv. Razlog tome je što u tenisu igra samo jedan igrač protiv drugog (osim u parovima) i to ostavlja manje prostora za neku nepredviđenu grešku. Ako se ta greška i dogodi, ona će igrača koštati samo jedan poen i ne bi trebala utjecati na konačni ishod.
  2. Manja varijabilnost u teniskim mečevima: Uzimajući u obzir da su mečevi u tenisu često duži i odvijaju se kroz više setova, igrači imaju veću priliku da se oporave od eventualnih loših perioda u igri. Ovo može smanjiti šanse za neočekivanu pobjedu autsajdera i olakšati predviđanje ishoda mečeva.
  3. Raznovrsnost klađenja na tenis: Tenis nudi širok spektar oklada, uključujući klađenje na pobjednika meča, setove, gemove, specifične događaje tijekom meča, itd. To znači da se u kladionicama mogu pronaći vrlo specifične i vrijedne oklade koje odgovaraju njihovim strategijama klađenja, posebice kada se klade uživo.

Najbolje online kladionice

95%
TOTAL SCORE

700 EUR bonusa na prvu uplatu

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

90%
TOTAL SCORE

Bonusi od 50%, 100% i 200% na prve tri uplate

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

85%
TOTAL SCORE

100 EUR bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

85%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

75%
TOTAL SCORE

70 EUR bonusa na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.

Ostavi komentar

Tenis

Prošlo je gotovo deset godina otkad se na teniskoj sceni pojavio Borna Ćorić, a po svom strelovitom usponu na njega sada podsjeća Dino Prižmić.

Prognoze utakmica

Večeras na teniskom turniru u Indian Wellsu imamo susret u kojem će snage odmjeriti Hubert Hurkacz i Tommy Paul. Taj meč počinje oko 19...

Prognoze utakmica

Danas će u finalu teniskog turnira u Dubaiju svoj meč odigrati Daniil Medvedev i Andrey Rublev. Taj će meč početi u 16 sati, a...

Sport

Nakon proteklog turnira kada je došao gotovo do samog kraja, na novom Challengeru ovoga puta u Wacou nastavlja rasturati. Borna u posljednjih 7 odigranih...