Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Veslanje

‘Zlatna braća’ slavila na Svjetskom kupu u Beogradu: ‘Nema više laganih pobjeda’

Foto: Screenshot

Nakon završenih Olimpijskih igara u Tokiju prošle godine i osvojene zlatne medalje u dvojcu bez kormilara, Martin i Valent Sinković odlučili su se vratiti staroj ljubavi – dvojcu na pariće. U toj veslačkoj disciplini osvojili su olimpijsko zlato u Riju 2016., dva svjetska zlata (Amsterdam 2014. i Aiguebelette 2015.) i jedno europsko zlato (Brandenburg 2016.). Nakon pet godina provedenih u dvojcu „bez“, ponovno haraju i u dvojcu na pariće.

Ovog se vikenda održavala prva od tri etape Svjetskoga kupa, u Beogradu. Martin i Valent kvalifikacije i polufinale odradili su bez problema, postepeno pojačavši ritam, a dobar dio finala morali su loviti prvoplasirane Poljake, Miroslawa Zietarskog i Fabiana Baranskog. Međutim, kao i puno puta do sada, tada je do izražaja došla fizička pripremljenost naše „zlatne braće“ koja je pri kraju utrke pretekla poljske veslače i odveslala do prvog mjesta. U cilj su ušli sa sekundom i 20 stotinki prednosti pred Poljacima, a trećeplasirani su Španjolci, Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero (+3.26 s).

‘Još je ljepše kad je ovako napeto’

Martin i Valent dali su izjavu za HRT opisavši svoju sreću, ali i naglasivši kako su posljednjih dana imali zdravstvenih problema:

Bila je ovo zanimljiva finalna utrka, napeta do samoga kraja. Dobro smo krenuli u prvih 1000 metara, bio je dobar osjećaj iako nismo bili 100 posto fizički spremni posljednja dva dana, ali dali smo sve od sebe u finišu, iščupali smo maksimum i uspjeli pobijediti. Još je ljepše kad je ovako napeto do samoga kraja tako da smo presretni s pobjedom.

Na Valentove riječi nadovezao se Martin:

Nema više laganih pobjeda. Ja sam imao posljednja dva dana problema s crijevnom virozom, a i prije desetak dana oboje smo bili bolesni tako da smo presretni kako smo uz sve to ipak uspjeli pobijediti. Mislim da možemo i fizički i tehnički još napredovati i vjerujem da hoćemo jer nema više laganih pobjeda. Moramo još jače trenirati i nadamo se da ćemo u Poznanju biti na 100 posto i odveslati bolje nego sada.

Dečke od 17. do 19. lipnja očekuje druga od tri stanice Svjetskoga kupa, u poljskom Poznanju. Posljednje utrke održat će se od 8. do 10. srpnja u švicarskom Luzernu.

Ostavi komentar

Veslanje

Što je prethodilo olimpijskom zlatu? Obrana svjetskog zlata u Aiguebeletteu, prekrasnom gradiću u samom srcu Francuske

Veslanje

Priča o jednom od najvećih veslačkih dvojaca u povijesti